Anasayfa Haber Mercedes, Robotların Yerine İnsanları İşe Aldı!

Mercedes, Robotların Yerine İnsanları İşe Aldı!

Robotların her konuda çalışmaya uygun olmadığını belirten Mercedes, insan işçilerin yerinin ayrı olduğuna işaret ediyor.

Pek çok firmanın üretim bantlarındaki insan işçilerin yerine robotları ve yapay zekayı koymaya hazırlandığı bir dönemde, Mercedes tarafından atılan adımlar ilgi uyandırdı. Üretim bandındaki robotlardan bir bölümünü farklı konumlara kaydıran Alman otomotiv devi, bunların yerine vasıflı insan işçileri işe aldı.

Mercedes yönetimi her ne kadar bu kararın içinde insana yatırım fikrinin de olduğunu ifade etse de, tabii ki tüm gerçek bundan ibaret değil. Mercedes tarafından üretilen araçlar arasında tüketiciye sunduğu aksesuar seçenekleriyle ön plana çıkan S-Class otomobillerin üretimi, robotların altından kalkamayacağı kadar çeşitlilik gösteriyor.

İç ve dış aksesuarlar konusunda çok fazla seçeneğin bulunduğu S-Class otomobillerin üretim bandındaki çeşitlilik, henüz robotların altından kalkamayacağı kadar esneklik gerektiriyor. İnsan işçiler her araç için farklı bir montaj listesini rahatça izlerken, devamlı aynı işi yapmaya odaklı geliştirilen robotlar bu konuda başarısızlar.

Tabii bu durum önümüzdeki yıllarda robotların ve yapay zekanın daha da gelişmesiyle rahatlıkla aşılabilir. Ancak o zamana kadar karmaşık işlerde kalifiye insan işçilerin çalışmaya devam edeceği de bir gerçek.