Anasayfa Haber Apple iPhone 5SE, 12 MP Kamerayla Gelebilir

Apple iPhone 5SE, 12 MP Kamerayla Gelebilir

Analistlere göre 21 Mart’ta tanıtılacak olan yeni ucuz iPhone 5SE, Apple A9 işlemciye ve 12 MP arka kameraya sahip olacak.

Apple, ilk olarak 2013’te iPhone 5c modelini duyurarak diğer iPhone’lara oranla nispeten daha ucuz bir akıllı telefonu piyasaya çıkarmıştı. Daha sonrasında iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın piyasaya çıkarılmasıyla birlikte yeni nesil ekonomik iPhone söylentileri alevlenmişti. Ancak bir yıl sonra iPhone 6s serisinin tanıtımı yapıldı, yani uygun fiyatlı iPhone geçen sene de duyurulmadı. Ancak, şirkete yakın kaynaklara göre, iPhone 5SE 21 Mart’taki özel bir etkinlikle tanıtılacak.

Elbette analistler de konuyla alakalı tahminlerini sunuyor. Ming-Chi Kuo isimli KGI Securities analisti, yeni nesil ucuz iPhone’un 4 inç ekranlı ve 12 MP arka kameralı olacağını bildirdi. Ayrıca iPhone 5SE’nin A9 işlemciyle geleceği de iddia ediliyor. Kablosuz bağlantı ise 802.11 ac, Bluetooth 4.2 ve NFC desteğini içerecek.

16 GB ve 64 GB kapasitelerle gelmesi beklenen yeni ucuz iPhone’da Live Photo da desteklenecek. Ayrıca yine analistlere göre bu donanımlarla gelecek iPhone 5SE’nin fiyatı 400 dolar ila 500 dolar arasında olacak. 21 Mart’taki etkinlik sonrasında ürünün tüm ayrıntıları ortaya çıkacak.