Anasayfa Haber WhatsApp, BlackBerry Ve Symbian Desteğini Kesiyor

WhatsApp, BlackBerry Ve Symbian Desteğini Kesiyor

WhatsApp, 2016 sonundan itibaren BBOS 10 olmak üzere birçok farklı ve eski mobil işletim sistemine desteğini bitiriyor.

Bir milyara yakın kullanıcısı bulunan WhatsApp, geçtiğimiz sene yıllık abonelik sistemini duyurmuştu. Bu karardan her ne kadar eski kullanıcılar etkilenmese de, uygulamayı yeni kullanmaya başlayacak olanlar her yıl bir dolar ödeme yapmak zorunda kalacaktı. Ancak Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, bu politikadan vazgeçmiş ve geçen ay yaptığı açıklamayla tüm kullanıcılar için tamamen ücretsiz hizmet vereceğini duyurmuştu. 

Anlık mesajlaşma uygulaması, yoğun kullanıcı sayısı sebebiyle daha çok iOS ve Android tarafında tercih ediliyor olsa da, BBOS ve Windows Phone işletim sistemlerinde de kullanılıyor. Ancak, bu işletim sistemlerinden bazılarına olan destek 2016 sonu itibariyle bitiyor. Şirket yıl sonundan itibaren Android 2.1, Android 2.2, Windows Phone 7.1, BlackBerry OS 10, Nokia Symbian S40, Symbian S60 ve BlackBerry OS’a desteğini sonlandıracağını açıkladı.

Android, Windows Phone ve Symbian taraflarında alınan karar, kullanıcıların daha yeni sistemlere geçmesini sağlamak şeklinde açıklanabilir. Ancak BlackBerry OS 10’daki desteğin sonlandırılması şirketin son dönemlerde Android’e yönlenmesinden kaynaklı olabilir. Yani BlackBerry, her ne kadar yeni BBOS’lu modeller çıkartacağını açıklasa da, WhatsApp bu şirketin önümüzdeki süreçte tamamen Android’e yöneleceğini düşünüyor olabilir.

Tüm kullanıcıların, 2016 sonuna kadar Android 2.3 ve daha güncel, Windows Phone 8.1 ve daha güncel bir sisteme geçmesi isteniyor. Elbette bu karar birçok ülkede çoğu kullanıcıyı etkilemeyecek, çünkü bu kadar eski sistemler halihazırda çok fazla kişi tarafından tercih edilmiyor. Hatta ABD’de kullanıcıların %99.5’inin etkilenmeyeceği de belirtiliyor.