Anasayfa Makale HoloLens Uygulama Ve Oyunları Ortaya Çıktı

HoloLens Uygulama Ve Oyunları Ortaya Çıktı

Microsoft’un artırılmış gerçeklik projesi HoloLens için tasarlanan ilk yazılımlar da ortaya çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Microsoft tarafından duyurulan ve oldukça ilgi çeken artırılmış gerçeklik (AR) projesi HoloLens’in geliştiricilere dağıtılma süreci başladı. Geçtiğimiz pazartesi günü Microsoft tarafından, ilk geliştirici kitlerinin 3,000$ fiyat etiketiyle satışa sunulacağı duyurulmuştu. Bu duyurunun yanı sıra Microsoft, HoloLens’e özel geliştirdiği uygulama ve oyunlarını da ilk defa görücüye çıkardı.

Bu uygulamalar hem geliştiriciler için örnek temsil ediyor, hem de Microsoft’un sunduğu HoloLens geliştirme araçlarını kullanma konusunda büyük bir yardım sağlıyor. Microsoft, hazırladığı geliştirici sitesinde gerekli bütün araçları ve uygulamaları sunmuş. Ayrıca HoloLens kodlama kılavuzları ve tam fonksiyonlu HoloLens emülatörü de geliştiricilerin hizmetine sunulmuş.

HoloLens’in geliştirici dönemi yeni başladığı için yeni projeleri görmemiz biraz zaman alacaktır. O zamana kadar Microsoft’un sunduğu uygulamaları inceleyebiliriz.

HoloStudio

HoloStudio, geçtiğimiz yıl düzenlenen HoloLens tanıtım etkinliğinde gösterilen ilk uygulamalardan biriydi. Yapı itibariyle 3D objeler oluşturabileceğiniz bir atölye olan HoloStudio ile kendi hologram nesnelerinizi oluşturabilir veya hazır nesneleri uygulamaya yükleyip düzenleyebilirsiniz.

Skype Holographic

Adından da anlaşılabileceği gibi Skype Holographic, HoloLens ile kullanılan Skype uygulaması. Skype’ın bu sürümü, HoloLens’in gücünden faydalandığı için oldukça etkileyici özellikler sunuyor. Görüşme penceresini parmak hareketleriyle bir noktadan başka bir yere taşıyabiliyoruz.

ActionGram

Hakkında en az bildiğimiz HoloLens uygulaması ActionGram olsa gerek. Ancak geçtiğimiz günlerde uygulamaya dair geliştirici kodları sızmıştı. Microsoft’un resmi tanımına göre ActionGram, hologram içerikleri gerçek dünya objeleriyle harmanlayıp eğlenceli videolar oluşturulmasını sağlıyor.

HoloTour

Microsoft, ActionGram gibi HoloTour için de detaylı bilgi veya görsel paylaşmadı. Ancak bildiğimiz kadarıyla HoloTour, Google Earth gibi harita uygulamalarının hologram teknolojisi ile güçlendirilmiş hali olarak karşımıza çıkacak. HoloLens’ten sorumlu başkan vekili Kudo Tsunoda, uygulamanın kullanıcıları sanal olarak gerçek bir mekana göndereceğini belirtti. Tsunoda, 360 derecelik panaromik görüntü açısına sahip bu mekanlara örnek olarak Roma ve Machu Picchu’yu gösterdi.

Fragments

Listemizdeki ilk HoloLens oyunu Fragments, Microsoft’un deyimiyle, etrafınızda şekillenen bir dedektiflik tecrübesi. Bu oyunda 3D modellenmiş müşterileriniz evinizi ziyaret ediyor ve yanınızda oturup size çözmeniz gereken olayları anlatıyor.

Elbette oyun, müşterinizi dinledikten sonra size çözmeniz gereken ipuçları sunuyor. HoloLens’in bulunduğunuz odayı haritalayabildiğini belirten geliştiriciler, örnek olarak kahve bardağınızın ardında bir kutu kibrit saklayabileceklerini iddia ediyor.

RoboRaid

Daha önce Surface Book tanıtımı sırasında gösterilen RoboRaid, 8 kişilik bir takım tarafından 12 hafta gibi bir sürede geliştirildi. Microsoft bu projeyi, HoloLens için uygulama geliştirmenin nispeten kolay olduğunu vurgulamak için kullanıyor. RoboRaid’e, eski arcade shooter oyunlarının hologram teknolojisi ile güçlendirilmiş sürümü gözüyle bakabilirsiniz.

Young Conker

Rare’in meşhur karakteri Conker’ın HoloLens sürümü olan Young Conker, Microsoft’un deyimi ile platform türüne yeni bir soluk getirecek. Young Conker’ı diğer platform oyunlarından ayıran en önemli özelliği, sabit bir bölüm tasarımı yerine, bulunduğunuz ortama göre her seferinde yeni bölümler dizayn etmesi. Bu sayede her yeni mekanda oynayabileceğiniz yeni bir bölüm sizi bekliyor olacak.