Anasayfa Haber Siber Füzyon Merkezi, Siber Saldırıları Önceden Tespit Edecek

Siber Füzyon Merkezi, Siber Saldırıları Önceden Tespit Edecek

Gelecek ay Ankara’da faaliyete geçecek olan Siber Füzyon Merkezi, siber saldırıları önceden tespit ederek güvenlik önlemleri alacak.

Son yıllarda akıllı telefon ve tablet gibi mobil ürünlerin yoğun kullanımı, siber saldırıların artmasını tetikledi. Durum böyle olunca ilgili merciler de harekete geçip, yeni önlemler almaya başladı. Savunma Teknolojileri ve Mühendislik AŞ (STM), siber saldırıları önceden tespit edecek Siber Füzyon Merkezi’ni Ankara’da kurmaya hazırlanıyor. Siber güvenlik merkezi, karşılaşılabilecek siber saldırıları önceden tespit ederek gerekli önlemleri alacak ve krize dönüşmeden saldırıları bertaraf edecek.

Gelecek ay çalışmalarına başlayacak olan Siber Füzyon Merkezi, yeni tehditlere karşı koordineli hareket edecek bir ekibi barındıracak. Ekipte, siber güvenlik uzmanlarının yanı sıra matematik, istatistik, görüntü ve ses işleme gibi birçok farklı alanda görev yapan kişiler bulunacak.

Ayrıca, mevcut siber tehditlere ya da olası siber saldırılara karşı çalışmalar yapacak olan bu uzman ekibin özel insiyatifleri de olacak. Siber Füzyon Merkezi’nde az önce de belirttiğimiz gibi daha çok olası siber saldırılara karşı bir güvenlik kalkanı oluşturulacak ve yeni tehditler karşısında önlem alınacak.