Anasayfa Haber Technopat Artık AMP Destekli!

Technopat Artık AMP Destekli!

Bir teknoloji yayını olarak okurlarımıza her zaman en iyi içeriği, en iyi ve en hızlı şekilde sunmak için çalışıyoruz. Bunun bir parçası olarak Accelerated Mobile Pages teknolojisini Technopat.net üzerinde kullanmaya başladık.

Technopat olarak beşinci yaşımıza yaklaştığımız şu günlerde yeni AMP teknolojisine geçiyoruz. 2011 ortasında yayın hayatına başlayan Technopat.net internet sitemizde geçen yıllar zarfında pek çok yenilik yaptık.

Responsive, yani cihaza göre ölçeklenen tasarım (2012), HTTPS (2014) yani şifreli bağlantı, HTTP/2 (2015) yani en son internet bağlantı protokolü gibi teknolojileri yayınımızda uyguladık.

Bunların haricinde 1080p yayın, canlı yayın gibi yenilikleri 2013 yılında uyguladık. 4K Ultra HD yayın standardına ise 2014 yılında geçiş yaptık ve detayları sizlerle paylaştık. Aynı yıl forum sisteminden Technopat Sosyal adıyla sosyal ağ sistemine geçiş yaptık. Bütün bu sistemler üzerindeki geliştirmelerimiz de aralıksız devam ediyor.

Şimdi, 2016 başı itibariyle de yayınımızın içerik sayfalarını Google tarafından başlatılan en son mobil atılım olan AMP teknolojisinden yararlanacak hale getirdik.

Bu yeni teknolojiye neden ihtiyaç duyduk ve bu durum siz okurlarımıza ne kazandıracak?

Technopat.net, AMP sayesinde mobil Google aramalarında karşınıza çok daha hızlı bir şekilde çıkacak.

Normalde ortalama 7 saniye alan bir sayfa açılışı, AMP destekli Technopat.net üzerinde yaklaşık bir saniyede tamamlanabiliyor. Bu süper hızlı bir internet deneyimi ve bilgiye daha hızlı erişim sağlamasının yanında, kullanıcının mobil bantgenişliğinin daha verimli kullanımı anlamına geliyor.

Mobil bir cihazdan, yani tabletinizde ya da cep telefonunuzdan buradaki bağlantıya tıklayarak Technopat.net AMP sayfalarının yüklenme hızını deneyebilirsiniz. Okuduğunuz yazının AMP olmayan sürümü için buraya AMP olan sürümü için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Örnek Technopat.net AMP: Mobil Hızlandırılmış Sayfa
Örnek Technopat.net AMP: Mobil Hızlandırılmış Sayfa

Accelerated Mobile Pages nasıl görüntülenir?

Peki AMP sayfaları nasıl görüntüleyeceksiniz? Google, AMP teknolojisinin ilerleyişi içinde size aramalarınız sonucunda bu sayfaları otomatik olarak gösterecek. Yani bir konu hakkında bilgi aradığınızda ve hızla erişmek istediğinizde sayfalar size bu şekilde sunulacak.

Karşıma yine normal sayfalar çıkıyor?

Technopat.net üzerinde gezerken normal Responsive sayfalarımız ve biçimlendirmemiz görülecek. AMP sadece mobil aramalarda Google gibi arama motorları üzerinden otomatik yönlendirmelerde devreye girecek, en azından şimdilik. Burada da daha önce belirttiğimiz HTTP/2 gibi teknolojiler ve optimizasyonlar ile hızı artırıyoruz.

Özel olarak bir sayfanın AMP sürümünü görüntülemek isterseniz, adresin sonuna AMP ekleyerek görebilirsiniz. Yani AMP sitenin standart sürümünün yerini almıyor, mobil gezintilerde size destek oluyor. Zira AMP bütün hızına karşın bir internet sitesinin çok önemli pek çok yön bulma, gezinme işlevini devredışı bırakıyor.

AMP Project

Accelerated Mobile Pages www.ampproject.org üzerinde geliştirilmeye devam ediyor. Hem Technopat.net üzerindeki AMP sayfaların tarz ve optimizasyon geliştirilmeleri sürecek, hem de açık kaynak olarak geliştirilen yeni AMP özelliklerinin gelişimi ile teknolojinin kendisi değişecek.

İlerleyen aylarda ve yıllarda AMP ve buna bağlı, bu ihtiyaçtan doğan yeni teknolojilere geçiş hızlanacak, teknoloji yaygınlaşarak yeni bir endüstri standardı halini alacak.

Technopat olarak okurlarımıza elimizden gelenin en iyisini sunmak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bizi izlemeye devam edin!