Anasayfa Haber Goodyear, Otonom Otomobillere Özel Lastik Hazırlıyor

Goodyear, Otonom Otomobillere Özel Lastik Hazırlıyor

Goodyear, Eagle-360 adını verdiği küre tipindeki konsept lastiklerinin bazı detaylarını paylaştı.

Birçok otomobil üreticisi ve teknoloji şirketi, sürücüsüz otomobillere yönelik ortak çalışmalar yürütüyor. Başta Almanya olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri, bu konudaki yatırımlarını özellikle son yıllarda daha da artırdı. Hatta sürücüsüz otomobiller, 2020’de Almanya’da trafikte kullanılmaya başlanacak. 

Kişisel kullanımın yanı sıra toplu taşımada da tercih edilmesi beklenen sürücüsüz araçların, testleri de bir yandan tüm hızıyla devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Google’ın sürücüsüz otomobilinin güvenlik konusunda çeşitli zafiyetleri olduğu ortaya çıkmıştı. Bu araçlardaki donanımlar büyük bir oranda standart otomobillerdekilerle aynı olsa da, bazı bileşenler farklılık gösterebiliyor. İşte bu noktada otomobil üreticilerine ek olarak parçaları hazırlayan şirketler devreye giriyor.  Goodyear, sürücüsüz otomobillere özel Eagle-360 adını verdiği yeni konsept lastiklerini duyurdu.

goodyear-eagle-360-2

Küre şeklinde tasarlanan sürücüsüz otomobil lastikleri, standart otomobil lastiklerine göre iki farklı noktada ön plana çıkıyor. Bunlardan biri sürüş güvenliği, diğeri de kullanım kolaylığı. 360 derece hareket edebilen yapıyla tasarlanan lastikler, bu sayede özellikle park konusunda büyük kolaylık sağlıyor, manevra kabiliyetleri de daha yüksek oluyor.

Çeşitli sensörlerin yer aldığı lastikler, her yöne 360 derece hareket edebiliyor ve belirtilenlere göre hem kuru, hem de ıslak zeminde tam performans veriyor. Yolun durumuna göre kendini ayarlayabilen lastikler kuru zeminde sıkılaşıyor ve ıslak zeminde ise genleşiyor. Şimdilik geliştirme aşamasında olan Eagle-360 modelinin seri üretime girip girmeyeceği ise belli değil.