Anasayfa Haber Mac Bilgisayarlar, Oculus Rift İçin Yetersiz

Mac Bilgisayarlar, Oculus Rift İçin Yetersiz

Oculus’un kurucusu, en yüksek performans sergileyen Mac bilgisayar modellerinin bile Oculus Rift çalıştırmaya yetmediğini açıkladı.

Facebook’un iki yıl önce satın aldığı Oculus, sanal gerçeklik konusundaki çalışmalarını hızlandırmış ve Ocak’ta gerçekleştirilen CES 2016’da Oculus Rift’i sahneye çıkarmıştı. Tanıtımın ardından ön siparişlerine başlanan sanal gerçeklik gözlüğünü tam performanslı kullanabilmek için güçlü bir bilgisayar gerekiyor. İstenen sistem gereksinimleri de bir süre önce açıklanmıştı.

Oculus cephesinde her şey yolunda giderken, HTC ve diğer birçok şirket de sanal gerçeklik ürünlerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Hatta Apple’ın da gizli bir VR ekibiyle bu teknolojiyi geliştirdiğine yönelik haberler ortaya çıkmıştı. Son olarak Oculus kurucusu Palmer Luckey ise konuya farklı bir açıdan bakarak, Apple’ın halen pazardaki Mac bilgisayarlarının VR deneyimi yaşatmak için “yetersiz” olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz dönemlerde Oculus Rift’in Mac OS ve Linux’a destek sunacağı net şekilde belirtilmişti. Ancak kurucu Luckey, Mac’lerin sanal gerçeklik için yeterince güçlü olmadığını ve en pahalı modellerinde dahi Oculus’un sunduğu minimum sistem gereksinimlerini karşılamadığını bildirdi. Apple’ın 6000 dolara sattığı sistemlerde AMD FirePro D700 grafik işlemcisinin yer aldığını ve bunun da Oculus için amaçlanan çözünürlük ve yüksek kare (90 fps) oranını sağlayamadığını bildirdi.

Meraklılar İçin: