Anasayfa Oyun Nerf N-Strike Elite Dual Strike İncelemesi

Nerf N-Strike Elite Dual Strike İncelemesi

Nerf N-Strike Elite Dual Strike İnceleme videomuzda Dual Strike’ı kutusundan çıkartıyor ve inceliyoruz…

Nerf dediğimiz kavram bilgisayar oyunlarında zararsız hale getirmek anlamına geliyor. “Birim Nerflendi” tabirini duyduysanız aklınızda kalmıştır.

Bizim incelediğimiz Nerf ise köpük dartlar atan, cam çerçeve indirmeden evde ya da ofiste eğlenmeye imkan tanıyan bir oyuncak. 1969’da icat edilmesini sağlayan çıkış noktası da zaten ev içerisinde rahatça eğlenebilmek. Voleybol, basketbol, futbol topu derken bugün Nerf denildiğinde akla Elite gibi modelleriyle oyuncak tabancalar geliyor.

Ancak elbette soluğu dışarıda alacak imkanınız varsa Nerf demek spor, aksiyon ve eğlence demek. Tablet ya da bilgisayar karşısında kilitlenmiş gençleri ya da arkadaşlarınızı biraz ayaklandırmak, hareketlendirmek için iyi bir bahane.

Biz de klasik bilgisayar oyunlarına bir ara verip Nerf’ün N-Strike ailesinden Elite Dual Strike modeline bakıyoruz. İncelemeye gelen Dual Strike‘ın hem mağazalarda yer alan açık kutu tasarımını, hem de kutu açılışı için özel gelen halini videomuzda görebilirsiniz.

Nerf, N-Strike ve Yeni Dual Strike Modeli

Hasbro’nun bir markası olan Nerf’ün N-Strike ailesinde ve diğer ailelerde pek çok farklı model var. Türkiye’de internet siteleri üzerinde 50 civarında model listeleniyor. Bunlar Elite ve Mega olarak adlandırılan iki farklı tür köpük dart atabiliyor. Bunlardan bol bol ekstra alıp, yerden toplamadan uzatılmış maçlar yapabiliyorsunuz.

Bunlar çarptıklarında bir şeyleri kırmayan, can yakmayan, ancak kendisini hissettiren son derece eğlenceli oyuncaklar. Takribi olarak 15 metre ila 22 metre arasında değişen menzilleri var.

Şayet ailede birilerinde Elite, diğerinde Mega dart atan bir Nerf varsa ortalık kısa sürede iki farklı dart ile doluyor. Burada yeni ve son zamanların en ilgi çekici modeli olan Dual Strike devreye giriyor. Oyuncuya hem Elite, hem de Mega dartları toplayıp hızla atan kişiye iade imkanı sağlıyor. İade derken elbette hızlı bir atıştan bahsediyoruz.

Üniversitelerde Nerf: İnsanlar Zombilere Karşı

Bilgisayar başından biraz kalkıp fiziksel aktivite yapmak istediğimizde kapalı mekanlarda eğlenceli bir seçenek olan Nerf Blaster’lar, bir kısmımız için çocukluğun parçası, bir kısmımız için ise “Ben çocukken bu neden yoktu?” dediğimiz oyuncaklar.

8 Yaş ve üstü herkesin eğlenebildiği Nerf tabancaları zararsız doğaları ve her yerde kullanılabilmeleri ile dünya çapında oldukça popülerler. ABD üniversitelerinde insanlar zombilere karşı oyunlarında bol bol kullanılıyorlar.

İnsanlar zombilere karşı oyununda bir kişi baş zombi olup yakaladığı insanları zombiye çeviriyor, elinde Nerf olanlar ise onları sünger dartlar ile kısa süreliğine etkisiz hale getiriyor. Zombiler bant takarak kendilerini ayırıyor, insanlar ise birer kart taşıyor ve zombiye döndüklerinde bunu bırakmak zorunda kalıyor. Uyumak ve yemek yemek için güvenli bölgeler seçiliyor zira oyunlar iki gün, üç gün hatta daha uzun sürebiliyor.

Turnuvalar, farklı modeller, değişik renkler ile Nerf aslında apayrı bir dünya. Hobi kulüplerinde özel taktik yelekler giyerek, bu yeleklere yapışan dart modelleri kullanan ve çok eğlenen insanlar var.

Sonuç Değerlendirme

Sonuç itibariyle bilgisayarları ve bilgisayar oyunlarını çok seven insanlar olarak Nerf ile güzel bir mola verdik. İnceleme öncesinde, esnasında ve sonrasında Dual Strike’lar ile testlerde çok eğlendik. Değişiklikte ferahlık vardır diyoruz, yağmurlar devam ederken içeride oynadık; bittiğinde de dışarıda tekrar oynayacağız.

Bizce evde ya da ofiste bulunması gereken oyuncaklar. Özellikle Google ofislerine imreniyorsanız ve iş yerinde söz sahibiyseniz, iş yeri kültürünüz buna uygunsa stresi azaltmada son derece faideli olabilir. Evdeki faydası zaten malum, aile üyelerinin ya da arkadaşların birlikte eğlenmesi aradaki bağları güçlendiriyor. Daha önce fiziksel güvenlik eğitimi verme imkanınız olmadıysa, oyun kurallarını öğretirken genel olarak pek çok şey öğretmiş oluyorsunuz.

Artılar: Tamamen zararsız, çok eğlenceli, dartlar ve Nerf rengarenk olduğu için bulması kolay, iki farklı dartı da destekliyor, tasarımı çok güzel.

Eksiler: Nadiren de olsa iki dart birden atabiliyorsunuz.

Uyarılar: Ne olursa olsun göze ve yüze hedef almamalı, yaş uyarılarına uyulmalı, oyunun parçası olmayan insanlar ve canlılar rahatsız edilmemeli.