Anasayfa Haber Hitman, Tamamen DX 12 Destekli Çıkacak

Hitman, Tamamen DX 12 Destekli Çıkacak

Daha önce DirectX 12 destekleyeceği söylenen yeni Hitman, tamamen DX 12 kullanacak.

IO Interactive tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanacak olan yeni Hitman, 11 Mart tarihinde PC platformuna da çıkmış olacak. Çıkış öncesi yayınlanan son videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

Daha önce Hitman için çıkan haberlerde, oyunun DirectX 12 destekleyeceğinden de bahsedilmişti. Ancak son haberlere bakılırsa, yapımcılar oyunu öncelikli olarak DX 12 için optimize edilmiş bir şekilde çıkarmaya hazırlanıyorlar.

Bu optimizasyonun özellikle çok çekirdekli işlemlerde ciddi kazanımlara yol açtığı söyleniyor. Ancak bu kazanımlar sadece ana işlemciyi değil, grafik işlemciyi de ilgilendiriyor. Ayrıca AMD işlemcilerde asenkron hesaplama yeteneğinin de DX 12 optimizasyonundan olumlu etkilendiği iddia ediliyor.

Square Enix, büyük ihtimalle yeni Hitman ile birlikte tamamen DX 12 destekleyen oyunlar çıkarmaya başlayacak. Şirketin bundan sonraki oyunlarında da tamamen DX 12 üzerinde duracağı açıklandı. Oyun yapımcılarının DX 12’ye geçmelerinin çok yavaş gerçekleştiği düşünülürse, artık zamanı gelmişti demekten kendimizi alamıyoruz.