Anasayfa Haber Steam Üzerindeki Linux Kullanıcıları Azalıyor

Steam Üzerindeki Linux Kullanıcıları Azalıyor

Steam, Linux için özel fırsatlar oluşturmasına rağmen, kullanıcı sayısındaki düşüşü engelleyemiyor.

Valve, Steam platformunda yıllardır Linux kullanıcılarına özel çalışmalar yapıyor. Oyunları Linux için daha uygun fiyatlı satan ve ek çeşitli fırsatlar sunan şirket, yeni oyun API’si Vulkan’a da desteğini esirgemiyor. Vulkan API’nin Linux avantajını kullanan Valve, geçtiğimiz günlerde SteamOS’un da bu oyun API’sine destek verdiğini açıklamıştı.

Her ne kadar çeşitli avantajlar sağlansa da, Steam üzerinde Linux tabanlı işletim sistemlerinin kullanım oranı düşmeye devam ediyor. Valve’nin tüm çabalarına rağmen Linux ve Linux tabanlı SteamOS kullanıcılarının Steam üzerindeki oranı %1’den daha az. Mart 2013 tarihinde bu oran %3 seviyesindeydi. Ancak, aradan geçen sürede kullanıcı sayısı %1’in de altına düştü.

Son istatistiklere göre geçtiğimiz Ocak’ta %0.91 seviyesinde olan kullanıcı sayısı Şubat’ta 0.04 oranında düştü. Linux’larda Steam kullanımının düşmesinin en önemli sebebi olarak, şirketlerin Windows platformunu destekliyor oluşu gösteriliyor. Vulkan API’siyle beraber oyunlar için Linux ve SteamOS kullanımının gelecekte artabileceği umuluyor.