Anasayfa Haber Amerika, Meteorları Lazerle Vuracak

Amerika, Meteorları Lazerle Vuracak

Amerikan bilim adamları, dünyaya yaklaşan meteorları dev lazerlerle etkisiz hale getirmeyi amaçlıyor.

Yaklaşık üç yıl önce Rusya’ya göktaşı düşmesiyle ciddi bir hasar oluşmuştu. NASA başta olmak üzere birçok farklı uzay ajansını harekete geçiren bu durum, dünyayı dıştan gelen tehlikelere karşı koruma konusundaki çalışmaları da hızlandırmıştı.

NASA, olası bir göktaşı düşmesi durumunda ülkeler arası iletişimin kesintisiz sağlanabilmesi için özel birim kurmuştu. Dünyaya yakın 13.500 farklı nesnenin bulunduğu ve bunlara her geçen yıl 1500 tane daha eklendiği belirtiliyor. Dolayısıyla dünya için tehdidin boyutu büyürken, farklı çözümler üretilmeye çalışılıyor.

Rusya, dünyaya yaklaşan göktaşlarını etkisiz hale getirmek için hayli agresif bir savunma yöntemi kullanmaya hazırlanıyor. Kıtalararası balistik füzelerle göktaşlarını vurmayı planlayan Rusya, 2013’teki olayı tekrar yaşamak istemiyor.

Öte yandan, Amerika’daki Kaliforniya Üniversitesi ise dünyayı meteorlardan korumak için dev lazerleri kullanmayı amaçlıyor. Star Wars filmlerindeki Death Star’ın silahına benzer bir sistem kullanmayı amaçlayan Amerikan bilim adamları, böylece meteorları dünyadan uzak tutmayı hedefliyor. Yörüngeye konumlandırılacak olan dev lazer silahlarının, dünyaya yaklaşan dev meteorları bile etkisiz hale getireceği düşünülüyor.