Anasayfa Haber Londra’ya Yüzen Enerji Santrali Kuruluyor

Londra’ya Yüzen Enerji Santrali Kuruluyor

Avrupa’nın en büyük yüzebilen güneş enerjisi santrali, İngiltere’nin başkenti Londra’ya kuruluyor.

Japonya, 2011’de yaşanan deprem ve ardından gelen dev okyanus dalgası sebebiyle Fukushima nükleer satralinde büyük bir felaket yaşamıştı. Felaketin boyutları gün geçtikçe daha net şekilde ortaya çıkarken, devlet yeni kanunlarla elektrik dağıtım şirketlerinin çevre dostu alternatiflere yönelmesini zorunlu hale getirmişti.

Bundan sonra birçok farklı dev şirket, güneş panelleriyle enerji üretimini başlatmıştı. Hatta birkaç ay önce Kyocera’nın yüzebilen dördüncü güneş enerjisi santralini Tokyo’nun güneydoğusuna kurduğunu ve tesisin 2018’de faaliyete geçeceğini belirtmiştik.

Avrupa’nın en büyük yüzebilen güneş enerji santrali ise İngiltere’nin başkenti Londra’ya kuruluyor. Thames Nehri’nin güneyinde kalan Queen Elizabeth II rezervuarında kurulmaya başlanan yüzebilen güneş santrali 317 dönümü kapsıyor ve toplamda 23.000’den fazla güneş paneli kullanılıyor.

Lightsource, Thames Water ve Ennoviga Solar şirketlerinin ortaklığında kurulan tesis, faaliyete geçtikten sonraki iki yılda 5.8 milyon kW/s elektrik üretecek ve toplamdaki gücü 6.3 MW olacak. Proje, bu üç şirketin kurduğu ilk yüzebilen güneş enerjisi santrali olacak. İngiltere, yenilenebilir enerji çözümleri konusundaki çalışmalara giderek daha fazla kaynak ayırıyor.