Anasayfa Haber Nexus Telefonları Üç Yıl Boyunca HTC Üretebilir

Nexus Telefonları Üç Yıl Boyunca HTC Üretebilir

Google, Nexus telefonlardaki üretim sözleşmesini üç yıla çıkarıyor. Buna göre Nexus akıllı telefonları önümüzdeki üç yıl boyunca HTC üretebilir.

Google, bundan altı yıl önce ilk Nexus akıllı telefonunu piyasaya sürmüştü. İlk Nexus akıllı telefonu HTC’ye ürettiren ve Nexus One olarak adlandıran Google, daha sonrasında Samsung, LG, Huawei ve ASUS gibi birçok üreticiyle çalışmıştı. Her yıl düzenli olarak yeni Nexus’larını duyuran Google’ın bu sene yeniden HTC’yi tercih edebileceği konusu gündeme gelmişti. 

Daha sonrasında Güney Koreli LG’nin, bu yıl Nexus cihazı üretmeyeceklerini açıklamasıyla HTC tarafındaki ihtimaller daha da güçlenmişti. Google, önümüzdeki süreçte hem tasarım, hem de üretim kısmında diğer şirketleri devreden çıkarmak istiyor. Ancak bu durum şimdilik pek de mümkün değil. Dolayısıyla üretici bir şirkete ihtiyaç duyuluyor ve son haberlere göre Nexus’ları önümüzdeki üç yıl boyunca HTC üretecek.

HTC tarafından üretilen ilk Nexus, Nexus One.
HTC tarafından üretilen ilk Nexus, Nexus One.

Google, normal şartlarda Nexus’lar için üretici şirketlerle yıllık sözleşme imzalıyordu. Yani her yıl farklı bir üreticiyi tercih edip, şirketleri deneme şansı buluyordu. Az önce de belirttiğimiz gibi altı yılda birçok farklı üreticiyle işbirliği yapıldı ve Google bu dev üreticileri yakından tanıdı. Google’ın bundan sonra Nexus üretimini üç yıl boyunda tek bir şirkete yaptıracağı belirtiliyor. Yani artık sözleşmeler de üç yıllık imzalanacak.

5 inç ve 5 inç’lik Yeni Nexus’lar Geliyor

Google ve HTC ortaklığında bu yıl iki yeni Nexus akılllı telefonun piyasaya çıkması bekleniyor. 5 inç ve 5.5 inç boyutlarında ekranlarla gelmesi beklenen yeni modellerin birinde Qualcomm’un en yeni üst seviye yonga seti Snapdragon 820’ye yer verilecek. İkinci Nexus’un orta seviyeye konumlandırılacağı tahmin ediliyor ve burada da Snapdragon 652 çözümü kullanılacak.

Bildiğiniz gibi Nexus cihaz üretiminin bir de tablet ayağı var. Şimdilik yeni Nexus tabletler konusunda ise herhangi bir bilgi yok. LG, her ne kadar Google Nexus üretiminin önemli bir kazanç sağlamadığını açıklasa da, HTC’ye bu tarz anlaşmayla önemli bir gelir kapısı açılacağı aşikar.