Anasayfa Haber Skype Akıllı Televizyon Desteği Bitiyor

Skype Akıllı Televizyon Desteği Bitiyor

Microsoft, yaptığı açıklamayla Haziran 2016’dan itibaren Skype’ın akıllı televizyon desteğini bitireceğini bildirdi.

Son yıllarda işletim sistemleriyle birlikte akıllanan televizyonlar, uygulama desteği sayesinde internetten birçok farklı işlem gerçekleştirebiliyor. Kamera ve mikrofonla donatılan akıllı televizyonlar, görüntülü görüşmelerde de kullanılıyor. Skype, bilgisayarlara ve mobil cihazlara ek olarak akıllı televizyonlarda da yer alıyor ve bu sayede internetten görüşme yapılabiliyor.

Ancak Skype’ın sahibi Microsoft, yaptığı açıklamayla akıllı televizyonlarda bu desteğe son vereceğini bildirdi. Samsung ve LG gibi birçok dev üreticinin akıllı televizyonlarında varsayılan olarak kurulu olarak gelen Skype uygulaması, Haziran 2016 itibariyle kullanılamayacak.

Microsoft, Skype kullanıcılarını akıllı televizyonlar yerine mobil ürünlere yönlendirmek istiyor. Haziran itibariyle Skype desteğinin sonlandırılmasıyla, televizyon üreticilerinin de uygulamayı varsayılan listesinden çıkaracağı tahmin ediliyor. Çünkü Microsoft’un desteğini kesmesi, Skype’ın çeşitli güvenlik açıklarıyla karşı karşıya gelmesine sebep olabilir.