Anasayfa Haber Amazon, Sanal Gerçeklik İçerikleri Üretecek

Amazon, Sanal Gerçeklik İçerikleri Üretecek

Amazon, sanal gerçeklik üzerine tecrübeli uzmanlardan oluşan yeni ekipler kuruyor.

Facebook , Google, Samsung, HTC ve YouTube gibi birçok teknoloji şirketi sanal gerçeklik çalışmaları yapıyor. Elbette bu isimler yalnızca donanım üretimi gerçekleştirmiyor, stüdyolarla sanal gerçekliğe özel içerikler de hazırlıyor. Bu pazarın her geçen gün büyümesiyle birlikte yeni oyuncular da sanal gerçeklik sektörüne giriş yapıyor. Amazon da bu alana yeni katılan büyük oyunculardan biri.

Şirket, verdiği ilanla sanal gerçeklik konusunda deneyimli yazılım geliştirme uzmanları arıyor. Her ne kadar Amazon cephesinden şimdilik resmi açıklama gelmese de, yeni adımlar atıldığı aşikar. ABD merkezli Amazon’un kısa vadede sanal gerçeklik içeriklerine yöneleceği tahmin ediliyor.

Bu tahminlerin sebebi ise şirketin zaten film ve oyun stüdyolarına sahip olması. Mevcut film ve oyunların sanal gerçekliğe uyarlanması da söz konusu olabilir. Yani olan yapımların sanal gerçeklik versiyonları da Amazon tarafından geliştirilebilir.

Amazon’un şu aşamada sanal gerçeklik ürünü hazırlayacağı düşünülmüyor. Bunun yerine içerik konusunda kendini geliştirecek ve stüdyolarında sanal gerçeklik içerikleri hazırlayacak. Şirketin ileride Samsung, HTC ya da benzer bir üreticiyle işbirliği yapması, içeriklerin yaygınlaşmasında büyük katkı sağlayabilir.

Meraklılar İçin: Dünyanın İlk Sanal Gerçeklik Sineması Açıldı