Anasayfa Haber Apple, iPhone 7 İçin Intel LTE Modem Tercih Edebilir

Apple, iPhone 7 İçin Intel LTE Modem Tercih Edebilir

Apple Intel'i Skylake Sebebiyle Bıraktı

Yeni nesil iPhone’da Intel’in CAT 10 destekli LTE modeminin kullanılacağı söylentileri ortaya çıktı.

Apple’ın Eylül’de düzenleyeceği etkinlikle tanıtması beklenen yeni nesil iPhone’a dair bilgiler gelmeye devam ediyor. Yeni söylentiler, Cupertinolu şirketin iPhone 7’de Intel’in LTE yongasını kullanacağı yönünde. Şu an piyasadaki akıllı telefonların genelinde CAT 4 destekli yongalar yer alıyor.

Ancak Snapdragon 808 ve Snapdragon 810 yongalarıyla birlikte CAT 9’a geçiş yapıldı ve artık yeni nesil modellerin birçoğunda CAT 9 destekleniyor. Bu sayede 450 Mbps indirme ve 50 Mbps yükleme yapılabiliyor. En üst seviye Android akıllı telefonlarda indirme hızı 600 Mbps’ye kadar çıkabiliyor. Intel’in yeni LTE CAT 10 yongası, eski yongalara oranla %30 ila %40 arasında daha yüksek performans sergiliyor.

Apple iPhone’larda, yalnızca laboratuvarlarda test edilebilen bu hücresel veri hızları, Android’deki üst seviye modellere göre daha düşük. Geçmişte de Apple’ın Intel 7360 LTE modemine geçiş yapacağı söylentileri çıkmıştı. Ancak son iddialara göre Apple bu yıl yeni nesil iPhone’uyla birlikte Intel’in CAT 10 desteğiyle gelen LTE modemini tercih edecek.