Anasayfa Haber Çocuklar Cubetto İle Kodlama Öğrenecek

Çocuklar Cubetto İle Kodlama Öğrenecek

Primo Toys, çocukların analitik düşünme becerisini geliştirmek için tasarlanmış Cubetto oyun setini tanıttı.

Bakanlıklardan, oyuncak şirketlerine ve bilgisayar üreticilerine kadar birçok farklı kurum, son birkaç yıldır çocukların kodlama ve programlama konusunda gelişmesi için çaba sarf ediyor. Çocuklara analitik düşünme becerisi kazandırmayı amaçlayan bir diğer proje ise Primo Toys tarafından hazırlanan Cubetto.

Çocuklara kodlamayı sevdirmeyi amaçlayan Cubetto oyun kitinde tahta, renkli bloklar ve pano yer alıyor. Dört farklı renkteki blokların her biri renklerine göre farklı görevleri temsil ediyor. Sarı renkteki blok 90 derece sola gitmeyi, kırmızı 90 derece sağa gitmeyi sağlıyor. Yeşil bloklar ise düz ilerleme sağlıyor. Ayrıca çentikli mavi renkliler ise fonksiyon bloğu olarak tasarlanmış.

Panoya dizilen bloklar, tahtadaki çalıştır komutuyla harekete geçiyor. Yerleşim yapıldıktan sonra Arduino devre kartları komutları algılıyor ve işlem gerçekleştiriyor. Renkli blokların dizilimine göre Cubetto’nun hareket yönü de değişiyor. Oyunda kendi haritanızı oluşturabileceğiniz gibi, kutudan gelen harita sayesinde kademeli olarak ilerleme kaydedilebiliyor. Kickstarter projesi olan Cubetto’nun fiyatı 145 dolardan başlıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=yBJWKbv589Q