Anasayfa Haber Ford, Sürücüsüz Otomobillere Projeksiyon Takacak

Ford, Sürücüsüz Otomobillere Projeksiyon Takacak

Ford yeni aldığı patentle, sürücüsüz otomobillere projeksiyon cihazı takarak yolculara film keyfi yaşatmayı planlıyor.

Otomobil ve teknoloji üreticileri, sürücüsüz otomobil konusunda ilginç ortaklıklar gerçekleştiriyor. Bir süre önce Samsung ve BMW’nin sürücüsüz otomobil alanında birlikte çalışacağı ortaya çıkmıştı. Birçok Avrupa ülkesi de bu projeleri destekliyor ve hükümetler maddi destek vererek çalışmaları hızlandırıyor. Almanya, 2020’ye sürücüsüz otomobilleri trafiğe çıkarmaya hazırlanırken, yapılan testler sonucunda bu otomobillerin sanıldığı kadar güvenli olmadığı da açıklanmıştı. 

Ford ise sürücüsüz otomobillerin bilgi ve eğlence sistemine yönelik yeni bir patent satın aldı. Şirket, bu otomobillerde seyahat edenlerin yolu kontrol etmeye ihtiyacı olmayacağını düşünüyor. İşte bu yüzden yolcuların seyahat sırasında daha keyifli vakit geçirmesini istiyor. Yeni patentle Ford, sürücüsüz otomobillerin ön camını bir perdeye dönüştüyor ve projeksiyonla yansıtılan görüntülerle yolcuların film izlemesini sağlıyor. Ayrıca bu patente göre araçtaki koltuklar da hareketli olacak.

ford-patent

Elbette bu patentin bir prototipte denenmesi ya da gelecekte herhangi bir sürücüsüz otomobile entegre edilmesinden önce, araçlardaki güvenlik problemleri çözülmeli. Keza haberimizin başında da belirttiğimiz gibi, Google’ın sürücüsüz otomobili bile henüz yeteri kadar güvenli değil.