Anasayfa Haber Samsung, Yeni Görüntü Sensörünü Yakında Tanıtacak

Samsung, Yeni Görüntü Sensörünü Yakında Tanıtacak

Samsung, kendi ürettiği yeni görüntü sensörünü bu yaz resmen tanıtacak.

Samsung, geçtiğimiz ay yeni amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge’i tanıttı. Yayınladığı videolarla her iki modelin öne çıkan özelliklerini duyuran şirket, kamera tarafında özellikle düşük ışık performansına odaklanıyor. Galaxy S7 ve Galaxy S7’nin birçoğunda Sony’nin IMX260 kamera sensörü bulunuyor. Ancak, bazı bölgelerde satılacak olan modellerde Samsung’un ISOCELL kamera sensörü tercih edilmiş.

Android tarafında en çok satışı gerçekleştiren Güney Koreli şirket, bir süre önce kendi görüntü sensörünü de duyurdu. 12 MP çözünürlükteki görüntü sensörü 1.4 μm piksel boyutunda. Piksel boyutunun büyüklüğü görüntü kalitesini doğrudan etkiliyor. Çünkü büyük olan sensörler ortamdaki ışığı daha fazla topluyor ve bu da özellikle düşük ışıkta daha yüksek performans sağlıyor.

Samsung’un ISOCELL teknolojisini kullanan görüntü sensörü, aynı zamanda Çift Piksel teknolojisini destekliyor. Bu sayede klasik netleme sistemlerine oranla çok daha yüksek hızda ve doğru şekilde netleme yapılabiliyor. Yaz aylarında tanıtılacak olan yeni görüntü sensörünün ilk olarak Galaxy Note 6’da kullanılacağı tahmin ediliyor.