Anasayfa Oyun Master of Orion Oynuyoruz – Efsanenin Dönüşü!

Master of Orion Oynuyoruz – Efsanenin Dönüşü!

Master of Orion Oynuyoruz - Efsanenin Dönüşü!
Master of Orion Oynuyoruz - Efsanenin Dönüşü!

Master of Orion efsanesi geri dönüyor! Erken erişime açılan yeni Master of Orion’u oynuyoruz…

Tur tabanlı uzay stratejilerini seven eski oyuncular Simtex ve Microprose isimlerini de hatırlar.

Bir dönemin efsanesi olan Master of Orion ve Master of Orion 2’den sonra farklı bir geliştirici tarafından Master of Orion 3 de hazırlanmıştı. Ancak bizim hafızamızda güçlü yer edinenler ve oyun tarihinin altın klasikleri arasına girenler ilk iki oyun olmuştu.

Uzun süredir arada bir hatırlayıp, hatta oyunları yeniden kurup oynayarak yeni bir oyun gelmesini istiyorduk; ancak geçtiğimiz yılın sonlarına kadar gündemde böyle bir gelişme yoktu.

Beklenmedik bir isim, World of Tanks ile ünlenen Wargaming, serinin isim haklarını satın aldı ve strateji türüne bu sayede geri döndü. Wargaming daha önce 2003, 2006 yılları arasında Massive Assault isimli strateji oyunları da geliştirmişti.

Şirketin CEO’su Victor Kisly de serinin eski oyuncularından, ekibin diğer üyeleri de Orion serisini seviyor. Şirketin WoT ve diğer oyunlar haricinde bu alana dönüş yapması bizi de sevindirdi.

Dahası Star Wars, Star Trek, Babylon 5, Firefly gibi efsanevi serilerin oyuncuları Master of Orion için seslendirme yapıyor. Videomuzda bunun detaylarını öğrenebilirsiniz. Hem eski oyunları, hem de yeni oyunu konuşuyor, oynuyor, biraz da anılarımızı hatırlıyoruz.

Ek olarak geliştiricilerin yayınladığı bu videoları da tavsiye ederiz. Bu hem MOO’yu geniş kitlelere duyurma açısından güzel bir hareket, hem de geliştiricilerin serinin ruhuyla ve sevenleriyle aynı frekansta olduğunu gösteren bir işaret. Luke Skywalker’ı oynayan Mark Hamill‘in seslendirmesi gerçekten efsane olmuş; tanımak mümkün değil.

Neden? Seslendirmeden grafiklere, oynanış detaylarından içeriğe ve evrenin hikayesine kadar her şey orijinaline sadık kalarak ancak geliştirilerek sunuluyor.

Elbette stratejik anlamda eski oyuncuların seveceği ya da sevmeyeceği pek çok detay bulunacaktır. Ancak ticari açıdan MMORPG’lerin, Free2Play’lerin, seri aksiyon oyunlarının devrinde tur tabanlı 4X strateji alanında tekrar hareketlenmenin olması bizi heyecanlandırıyor.

Yeni Master of Orion oyununun henüz bitmemiş, geliştirilmesi devam eden, ırklarının ve içeriğinin çoğu bulunmayan bir sürümünü oynadığımızı hatırlatır, iyi seyirler dileriz.