Anasayfa Haber Sony, Tüm Yüzeylere Dokunmatik Özelliği Kazandırıyor

Sony, Tüm Yüzeylere Dokunmatik Özelliği Kazandırıyor

Sony, yansıtıldığı yüzeye dokunmatik ekran özelliği kazandıran projektör tasarladı.

Bugün, San Francisco’da düzenleyeceği etkinlikle sanal gerçeklik gözlüğü PlayStation VR’ı tanıtacak olan Sony, bilim kurgu filmlerinde rastladığımız teknolojiler üzerine yoğunlaşıyor.

Future Labs bünyesinde geliştirilen ve geçtiğimiz hafta sonu Austin’deki SXSM fuarında sergilenen yeni teknoloji, projeksiyonla yansıtılan görüntü üzerinde dokunmatik olarak işlem yapılmasını sağlıyor. Projeksiyon, yansıtıldığı yüzeye dokunmatik algılama özelliği kazandırıyor.

sony-future-lab-projector-1Tasarım aşamasındaki projektörde hareket ve derinlik algılama sensörleri yer alıyor. Bu sayede yansıtma yüzeyine yerleştirilen kitaplar da etkileşime açık hale geliyor. İnteraktif masaüstü olarak isimlendirilen proje, kitaplardaki ayrıntıları da açığa çıkarıyor.

Sony, Alice Harikalar Diyarında kitabında interaktif bir okuma da gerçekleştirmiş.  Kitaptaki görseller ve diğer birçok ayrıntı, farklı bir yüzeye taşınabiliyor. Sony’nin Future Lab bölümü, bu projeksiyon haricinde yeni nesil birçok farklı teknoloji üzerinde de çalışıyor.