Anasayfa Haber Crytek, VRScore Test Yazılımını Yayınladı

Crytek, VRScore Test Yazılımını Yayınladı

Crytek ve Basemark’ın ortak geliştirdiği VRScore benchmark uygulaması, sistemlerin sanal gerçeklik uyumluluğunu test ediyor.

Crytek, birkaç ay önce sanal gerçeklik teknolojisi geliştirmek için Bahçeşehir Üniversitesi ile ortak çalışma kararı almıştı. Böylece üniversite öğrencilerinin ve araştırmacıların sanal gerçeklik teknolojisinin gelişimine katkı sağlaması hedefleniyor. CryEngine kaynak kodlarına erişebilecek öğrenci ve araştırmacılar, Crytek’in VR donanımlarını da ücretsiz test etme şansına sahipler.

Bu adımla birlikte sanal gerçeklik teknolojisi geliştirmede hızlanan Crytek, bir süredir üzerinde çalıştığı test aracı VRScore’u da duyurdu. Şirket, geçen yıl Ağustos’ta sanal gerçeklik için sistem test uygulaması hazırladığını bildirmişti. Aradan geçen sekiz aylık süreç sonunda CryTek’in benchmark uygulaması VRScore yayınlandı.

vrscore-benchmark-uygulamasi1jpg

Bu sanal gerçeklik test aracı, Crytek ve Basemark ortaklığında hazırlandı. Hazırlanan yeni uygulama, sistemlerin VR teknolojisine uygunluğunu test ediyor. Yani bir süre önce Valve’nin hazırladığı SteamVR Performance Test ile benzer bir amaca hizmet ediyor. Ancak VRScore bu işlemi tarafsız olarak gerçekleştirip doğru ölçümleri yaptığını ve herhangi bir sanal gerçeklik ürününün tarafını tutmadığını belirtiyor.

CryEngine ve Basemark kullanılarak oluşturulan benchmark uygulaması, DirectX 11 ve DirectX 12’ye destek veriyor. Sanal gerçeklik ürünleri olmadan da testlerin gerçekleştilebildiği VRScore’da VR oyun, 360 VR video ve 360 derece ses testleri bulunuyor.

Benchmark uygulaması şimdilik kurumsal müşteriler için Basemark erken erişim programıyla aktif hale getirilmiş. Ancak son kullanıcılara özel olarak hazırlanan ücretli ve ücretsiz versiyonların da Haziran 2016’da çıkacağı belirtiliyor.