Anasayfa Haber Intel, Oyunculara Özel Yeni Skulltrail Sistemini Tanıttı

Intel, Oyunculara Özel Yeni Skulltrail Sistemini Tanıttı

Intel, Skulltrail platformunun en yeni üyesi NUC6i7KYK NUC’u tanıttı.

Intel yaklaşık sekiz yıl önce, NVIDIA SLI teknolojisi destekleyen çift yuvaya sahip Skulltrail platformunu duyurmuştu. Aradan geçen süreçte evrimleşen ve minyatürize edilen platform, yüksek performansı küçük bir kasada topluyor.

Intel kısa süre önce Skulltrail’in en yeni örneklerinden birini, NUC6i7KYK modelini duyurdu. NUC modelleri ufak bilgisayarlar, içlerinde büyük ekran kartlarına yer yok ve soğutma sistemleri işlemciyi soğutmaya odaklı. Bu yüzden yeni bağlantılar üzerinden harici ekran kartı desteği sunuluyor.

Yeni nesil Skulltrail NUC’ta 3.5 GHz hızda çalışan dört çekirdekli Intel Core i7-6770HQ işlemci ve dahili Iris Pro 580 grafik yongası bulunuyor. Yeni sistem DDR4-2133 MHz 32 GB bellek destekliyor ve çift M.2 yuvası barındırıyor.

Yeni Skulltrail platformunda USB 3.1, USB Type-C ve Thunderbolt 3 gibi yeni nesil yüksek hızlı bağlantı arabirimleri bulunuyor. Thunderbolt 3, artık yavaş yavaş standart halini alan harici ekran kartı çözümleriyle birlikte çalışabilecek. DisplayPort 1.2 görüntü çıkışının yer verildiği bilgisayar, Intel’in çift kanal Wireless-AC 8260 teknolojisini destekliyor.

Sistem elbette farklı konfigürasyonlarla seçilebiliyor ve fiyatlandırma da bu doğrultuda değişiyor. En taban bileşenlerle donatılan Skulltrail NUC’un yurt dışı fiyatı 650 dolar. Bilgisayarın Mayıs’ta satışa çıkacağı da verilen bilgiler arasında.