Anasayfa Haber Nike, Otomatik Bağcıklı Ayakkabısını Tanıttı

Nike, Otomatik Bağcıklı Ayakkabısını Tanıttı

Nike, Innovation Summit etkinliğinde HyperAdapt 1.0 otomatik bağcıklı ayakkabısını tanıttı.

Yıllar önce Geleceğe Dönüş filminde rastladığımız bağcıkları otomatik bağlanan ayakkabılar gerçek oldu. Nike, geçtiğimiz sene bu teknolojinin ilk örneklerini sergilemiş ve konsept modelleri görücüye çıkarmıştı. Aradan geçen süreçte şirket bu teknolojiyi geliştirmeye devam etti.

Nike HyperAdapt 1.0 olarak isimlendirilen yeni otomatik bağcıklı ayakkabı en sonunda Nike Innovation Summit etkinliğinde tanıtıldı. Bu akıllı ayakkabının en önemli özelliği, giyildiği anda bağcıklarının otomatik olarak bağlanıyor olması.nike-hyperadapt1Bağcıkları, ayağınızı saracak şekilde bağlayan Nike HyperAdapt 1.0’da bazı temel ayarlar için birkaç düğme de bulunuyor. Ayakkabının sağ ve sol yanında bulunan düğmeler yardımıyla ipin gerginliği ayarlanabiliyor. Yani bağcıkların daha sıkı ya da daha gevşek bağlanması sağlanabiliyor.

Yıl sonundan itibaren yalnızca Nike+ üyelerinin satın alabileceği otomatik bağcıklı ayakkabı, üç farklı renkte imal ediliyor. Zaman içinde bu ve benzer modellerin raflarda da boy göstereceği tahmin ediliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=z7Cyv3cvIxY