Anasayfa Haber 3D Yazıcıyla Üretilen Anten Testlerden Geçti

3D Yazıcıyla Üretilen Anten Testlerden Geçti

3D yazıcı kullanılarak üretilen anten, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) testlerini başarıyla geçti.

3D yazıcılarla hemen her şeyin üretilmesi mümkün. Tıbbi alanda kan damarı, insan kemiği ve hatta ilaç üretimi bile söz konusu. Elbette bunun haricinde 3D yazıcılar kullanılarak yedek parça, prototip ve hatta uygun malzemeler sayesinde ev basmak bile mümkün. Son örnek ise tamamen 3D yazıcıyla üretilen gerçek bir anten.

Antenler, kablosuz veri aktarımının söz konusu olduğu her alanda kullanılıyor. Anten üretimindeki en büyük problem ise maliyetlerin yüksek olması. İşte bu yüzden alternatif üretim yöntemlerine başvuruluyor ve 3D yazıcıyla anten üretimi de bunlardan biri. Antenler, 3D yazıcı sayesinde düşük maliyetle ve hızlı bir şekilde üretilebiliyor.

Antenin gövdesi tamamen plastikten, ancak üzerindeki bakır tabaka sayesinde gerçek işlevini yerine getirebiliyor. Avrupa Uzay Ajansı (ESA) testlerinden de başarıyla ayrılan antenin 3D yazıcı kullanılarak üretilmesi de tek bir parça halinde çıkmasını sağlamış. ESA, ileride çok daha karmaşık geometrileri ve yüksek frekansları aktarabilen antenlerin üretimini hedefliyor.

Meraklılar İçin: