Anasayfa Oyun Klavyede Yılan Oynuyoruz!

Klavyede Yılan Oynuyoruz!

Klavyede Yılan Oynuyoruz!
Klavyede Yılan Oynuyoruz!

Bir zamanlar cep telefonlarında olay yaratan Snake, yani yılan oyununu bu sefer bir klavyede oynuyoruz…

Steelseries Apex M800 incelemesi esnasında karşımıza çıkan, klavye üzerinde oynanan Snake oyununu ayrıca sizlerle paylaşmak istedik. Zira klavyede oyun oynadık dediğimizde kulağa ve akla ilk başta gayet doğal gelse de bu biraz farklı; oyun klavyenin içerisinde, ekran ise klavyenin tuşları!

Bilgisayar oyunlarının, mobil oyunların her türlüsüne artık aşinayız. Televizyonların bile içlerinde Teletext günlerinden bu yana oyun bulunabiliyor. Ancak oyuncu donanımı olan özel mekanik klavyeler takdir edersiniz ki oyun oynamak için araç olarak kullanılıyor. Bugüne kadar görmediğimiz bir özelliği, klavyenin kendisini oyun platformu olarak kullanmayı akıl eden ekibi tebrik etmek gerekiyor. Eh, içerisinde 32 Bit ARM işlemci, hatta çift işlemci olduğunu göz önüne alırsak teknik olarak imkansız değildi. Ama pek akla da gelen bir özellik değildi.

Steelseries Apex M800’ün aydınlatmalı klavyesini bir ekran gibi, birer piksel gibi kullanan oyunda, beliren yemleri yedikçe yılanın kuyruğu uzuyor. Klavye içerisinde yılanı kuyruğunu ısırmadan ya da sınırlara çarpmadan ok tuşları ile yönlendiriyoruz.

Elbette sadece Snake yok, Minesweeper yani Windows’un meşhur mayın tarlası oyunu ve Turn Off the Lights da M800‘ün süpriz yumurtaları.

Elbette bunlar bir mekanik oyuncu klavyesinin ana özellikleri, hatta yan özellikleri bile değil, ancak bizi şaşırtıp eğlendirdi, biz de izleyicilerimiz ile paylaşmak istedik. İnceleme öncesinde kısa videomuzda iyi eğlenceler dileriz…