Anasayfa Haber Otomatik Fren Sistemi, Standart Donanım Olacak

Otomatik Fren Sistemi, Standart Donanım Olacak

Otomobillerdeki otomatik fren sisteminin, 2022 yılına kadar standart donanıma dahil edilmesi planlanıyor.

Otomobil şirketleri, güvenlik konusunda yeni adımlar atmaya devam ediyor. Yeni fren sistemleri üzerine yoğunlaşan firmalar, gelecekte tüm otomobillere otomatik fren özelliğini dahil edebilir. Hatta ABD Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalara göre, 2022 yılında otomatik fren sisteminin kapsamı epey genişlemiş olacak. Araştırmalar, bu tarihe kadar Mazda, Porsche, Kia, Ford, Tesla ve Audi gibi 20 farklı otomobil üreticisinin otomatik fren sistemini standart donanım paketleriyle sunacağı yönünde.

Otomatik Acil Frenleme (AEB) sistemi kazadan önce sürücüyü uyarmakla kalmıyor, otomatik olarak fren de yapıyor ve olası kazaların önüne geçiyor. Sistem aslında sürücüyü öncelikle sesli bir  şekilde frene basması gerektiği yönünde uyarıyor. Fakat sistemin beklediği hamle yapılmazsa ve sürücü frene gerektiği kadar basmazsa otomatik frenleme devreye giriyor.

Otomatik Acil Frenleme sistemini şimdilik yalnızca birkaç farklı otomobil üreticisi, üst seviye güvenlik paketleriyle sunuyor. Ancak, ABD Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Güvenliği Sigorta Enstitüsü ve Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi işbirliğiyle, bu sistemi standart paketlere dahil etmeye hazırlanıyor. Bu otomatik fren sisteminin otomobillerin fiyatlarını 1000 dolar civarında artıracağı da tahminler arasında. Ancak buna karşılık, hesaplara göre otomatik fren teknolojisi sayesinde üç yılda toplamda 28 bin farklı kaza engellenmiş olacak.

Volvo Otomatik Fren Sistemi

Mercedes Otomatik Fren Sistemi