SteelSeries Apex M800 mekanik oyuncu klavyesini inceliyor, tuş, anahtar, tasarım ve ergonomi özelliklerinin yanında yazılım işlevlerine yakından bakıyoruz…
SteelSeries Apex M800 mekanik oyuncu klavyesi özellikle FPS oyuncuları ve hız için tasarlanmış.
Oyuncu ekipmanları arasında mekanik klavyeler önemli bir yer tutuyor. Zira plastik klavyeler gibi hızlı bir şekilde bozulmuyorlar ve oyuncular sevdikleri klavyeyi kolay kolay değiştirmek zorunda kalmıyor.
Uzun ömrün ötesinde tuş basışlarını sağlam algılama ve parmakların altında fiziksel olarak hissedilebilir, güçlü geri dönüşler sağlama konusunda da mekanik tuş takımları önemli bir rol oynuyor. Değişen klavye tasarımları, anahtar türleri, yazılım ve donanımsal diğer farklar bu klavyelerin birbirinden çok farklı olmasını sağlıyor.
Apex M800 modelinde SteelSeries ve önemli mekanik anahtar üreticilerinden Kaihl işbirliği ile üretilmiş özel QS1 mekanik anahtarlar kullanılıyor. Özelleştirilebilir ışıklandırma, programlanabilir tuşlar ve turnuva seviyesinde ihtiyaç duyulan yüksek hassasiyeti sunmak üzere tasarlanmış. İncelememizde bütün bu özelliklere detaylı bir şekilde bakıyoruz.
00:10 – Farklı oyun türleri için farklı mekanik klavyeler var.
00:25 – FPS odaklı bir oyuncu klavyesi tasarımı: Apex M800.
00:45 – Hız odaklı, neden ve nasıl?
01:05 – SteelSeries Apex M800 kutu tasarımı.
01:25 – M800’ün Türkçe Q sürümü Türkiye’de mevcut.
01:30 – Tuş deneme penceresi.
01:42 – Plastik klavye ve mekanik klavye farkı nedir?
02:15 – SteelSeries nasıl?
02:42 – Macro yani programlama ve aydınlatma kutuda gösterilmiş.
03:00 – Kutudan çıkartıyoruz, kutu içeriğine bakıyoruz.
03:50 – 60 Milyon tuş basımına kadar dayanıklılık.
04:22 – Ölçüler ve arka kısım.
04:55 – Seri ve model.
05:05 – Kauçuk ayakları yüksek olanlar ile değiştirmek mümkün.
05:25 – USB HUB ve na kablo bağlantımız.
05:42 – Ön ayak.
06:05 – Yan bakış, ergonomi ve eğim.
06:16 – Mekanik klavye tasarımında klasik tasarımdan farklılaşan alçak profil.
06:45 – Mac OS tuş kapakları.
07:05 – Örgülü ve sağlam kablolar.
08:06 – Bilgisayarımıza takılı bir şekilde ışıklandırmasını görüyoruz.
08:50 – Space tuşu.
09:05 – Reactive Keys ve Cooldown Timer özellikleri.
10:00 – Yan aydınlatma.
10:15 – Hızlı erişim makro tuşları.
10:45 – WASD ve tuş basış hızı.
11:10 – Tuş sesleri.
11:50 – Anahtarlara yakından bakıyoruz.
SteelSeries klavyelere özel olarak üretilen QS1 mekanik anahtarlar 4 değil 3 milimetre mesafeye ve 2 değil 1.5 mm hareket eşiğine sahip. 45 cN güç ile harekete geçiyorlar. Her tuşun altında değil ortasında LED ışık var, dağılım eşit.
13:55 – Büyük tuşlardaki metal yan destekler.
14:15 – Tuş şapkaları.
14:37 – SteelSeries sitesinden yazılım indirme.
15:50 – SteelSeries Engine 3 üzerinden Apex M800’ün kendi içerisinde yer alan yazılımı yanİ Firmware’i güncelliyoruz.
17:00 – Minesweeper, Snake ve Lights Out oyunları.
18:12 – Tuşların ayarlanması, profil oluşturma ve makro atama.
19:50 – Oyunların makro kuralları.
20:40 – Aktif ve pasif renk ayarları ile klavye aydınlatmasını özelleştiriyoruz.
21:23 – Önceden programlı renk profilleri.
22:20 – Star Trek sevenler için Warp Drive.
23:40 – Farklı donanımlar ve oyunlar için profiller, kütüphane ve GameSense.
24:30 – GameSense profilleri.
24:54 – Counter Strike Global Offensive ile test ediyoruz.
25:10 – Cephane, zırh ve sağlık sayacı olarak klavye ışıklaır.
28:01 – Heroes of The Storm açtık, Cooldown Timer’ı deniyoruz.
30:13 – Sonuç değerlendirme.

Artılar: Hızlı, uzun ömürlü, özelleştirilebilir; yazılım desteği ve donanım sağlamlığı; USB Hub; aydınlatma kalitesi; anahtar yapısı ve ergonomi; Mac kullanıcıları için ek tuş kapakları.
Eksiler: USB Hub’ın USB 2.0 değil USB 3.0 olabilirdi; kutudan tuş kapağı sökmek için ek bir aksesuar çıksa temizlik daha da kolay olurdu, klavye tasarımında SteelSeries + F tuşları yerinde ayrı multimedya ses açma, kısma, kapatma tuşları konulabilirdi.
Sonuç itibariyle SteelSeries Apex M800 mekanik oyuncu klavyesi, FPS odaklı ve hızlı tasarımı ile kendisini pek çok mekanik oyuncu ekipmanından ayırmayı başarıyor. Alçak profil ve tasarım farkı ile mekanik tuşların yapısı dikkat çekecek derecede farklı.
Mekanik klavye kullanmamış oyuncular hareketlerinin ne kadar net iletildiğine ve uzun vade kullanımda tuşların gevrekleşmeden sağlam kaldığına şaşırabilirler. Ayrıca muazzam bir yazılım desteği ve enfes bir aydınlatma var.
Mekanik klavye kullanan ya da daha önce kullanmış oyuncular ise QS1 anahtarlarda Red Switch yani kırmızı anahtar ile aynı basış gücü olan 45 cN’u hissedecekler fakat parmakları altında daha kısa bir mesafede hareket algılama işlemi gerçekleşecek.
Genel kullanıcılar için bu anahtarların görece sessiz olması, klavyenin standart sesli türlere göre çalışma ortamına daha uygun olmasını sağlıyor. Yanınızdaki çalışma arkadaşı siz hızlı bir şekilde yazı yazarken siper alma ihtiyacı hissetmiyor.





Ali bey sosyalde eskisi kadar aktif ve bilgili insan yok mu? Yöneticilerde tavsiyeler ile pek ilgili değiller. Sosyal ile daha fazla ilgilenin lütfen.
Daha fazla var, üye sayımız ve açılan konu da çok hızlı artıyor, bunun dışında bir değişiklik yok. Sizin konularınız ilgi çekmemiş olabilir, birkaç gün geçtikten sonra üste çıkartma hakkınız var tekrar.
Abi lütfen msi 27 6qe all in one gaming incelermsiniz
Not aldık ancak takvimde şu an görünmüyor.
Ali bey sizin ekibinizden doğru bilgiyi paylaşacak insanları daha fazla yönlendirmenizi rica ediyorum sosyale. Gerçekten doğru bilgiyi paylaşan insanları göremiyorum son döneme baktığımda. Sizler daha fazla ilgilenin lütfen.
Şikayetçi olduğunuz ya da yanlış bilgi verildiğini düşündüğünüz konularda bize ismimizle bildirim yollayabilirsiniz.
ben boyle pc dizmeyi düşünyom
The Davısıon Gta5 Açık dünya Oyun yüksek kalite oynasam donarmı
Ekran Kartı/ Asus Geforce Gtx 960
İşlemci: Intel Skylake Core i5 6600K 3.5GHz 6Mb Cache LGA1151 İşlemci
AnaKart: Asus H81-gamer Ddr3 Vga Dvı Usb3 1150
Ram: Kingston HyperX Fury Black 8GB 2666MHz DDR4 Ram
Kingston 120 GB HyperX 3K SSD
2 TB 7200 RPM HDD
Aerocool GT-RS Kasa
Aerocool KCAS 600W Bronze PSU
Akasa Nero LX
Monitor: ASUS 21.5″ VS228DE 1920×1080 5MS VGA +VESA Monitör
Bunun için burayı kullanabilirsiniz: https://www.technopat.net/sosyal/bolum/masauestue-bilgisayarlar.28/
Yazı yazmak için de uygun, bileklik kısmı olan, yükseklik ayarı kademeli bir mekanik klavye üretmeyecek galiba kimse. Corsair k70 hoşuma gitmişti ama onda da tr layout yok, sattım mecburen.
Bunun haricinde rgb modası sıkmadı mi artık kimseyi? Oyuncak gibi görünüyorlar.
aynen.logitech g710 almıstım (cherry kahve switch) hic alısamadım.tusları cok yumusak ve cok bitisikti.evet tuslara basarkenki hissiyat aslında guzel ama habire yanlıs tusa basmaktan fenalık geldi. yani yanlıslıka bi tusun kosesine parmagım degse hemen algılıyordu. amerikadan daha sert yay alıp tek tek yayları degistrdim ama gene aynı sekilde sorun oldu. sebebide tus ne kadar sert olursa olsun algılama mesafesi 1,5 -2mm .boyle oluncada yanlıs tusa basma olayı cok sık oluyor .bende eski klasik tarz tuslara donus yaptım(rubber dome)madcatz s.t.r.i.k.e 5 aldım ve gayette memnumun.
Merhaba incelemenizi izledikten sonra hemen sipariş verdim fakat sizin değinmedğiniz benimde gözarde ettiğim bir sorun var. Bu klavyeyi usb 2.0 portuna bağlasam çalışırmı. O kadar ledi 500 miliamper akım beslermi acaba. Cihaz hala sizdeyse lütfen denermisiniz. Ona göre kutuyu açmadan iade edeceğim cevap bekliyorum teşekkürler…
Ali abiii msi gtx 980 ti sea hawk ekran kartının test etmenizi bekliyoruz t
İncelemeleriniz çok başarılı tebrik ediyorum. Mekanik klavye araştırırken videonuza denk geldim ve bana çok yardımcı oldu.
Klavyeyi daha çok işim için kullanacağım için bu ürünü tercih ettim, çok fazla hazır şablon kullanıyorum bunları klavyenin herhangi bir tuşuna atayarak çağırmak istediğimde bir tuşa basarak klavyede sadece macro atanmış olan tuşları yakması harika bir özellik.
Klavye api olarak JSON kullanıyormuş tecrübeli arkadaşlar oyunlar için veya yazılımlar için güzel scriptler hazırlayabilir, bende zaman bulabilirsem aimp player için klavye tuşlarında çalışacak bir ekolayzır yazabilirim.
Destek konusunda eksikleri var, klavye için hazırlanmış kod ve scripylerin paylaşıldığı bir forum olsaydı çok iyi olurdu.