Anasayfa Haber Sanal Gerçeklikle Alışveriş Yapılabilecek

Sanal Gerçeklikle Alışveriş Yapılabilecek

Alibaba, sanal gerçeklik ürünleriyle internetten alışveriş yapılabilecek özel bir sistem geliştiriyor.

Teknoloji şirketleri bir süredir sanal gerçeklik alanına önemli yatırımlar yapıyor. Başta Facebook, Google, YouTube, Samsung, HTC ve Sony olmak üzere birçok büyük şirket bu alandaki yatırımlarını her geçen gün artırıyor. Bahsi geçen firmaların çoğu sanal gerçeklik ürünlerinin tanıtımını yapıp, ön siparişlerini başlattı. Bu yıl birçok farklı şirketin sanal gerçeklik ürünü sahiplerine gönderilecek.

Amazon ve Alibaba gibi e-ticaret şirketleri de sanal gerçekliği alışveriş sistemlerine entegre etmeye çalışıyor. Son olarak Alibaba, sanal gerçeklik için araştırma laboratuvarı kurduğunu bildirdi. Şirketin amacı, sanal gerçeklik ürünleriyle internetten alışveriş yapılabilmesini sağlamak. Yani web sayfasına herhangi bir sanal gerçeklik gözlüğüyle giriş yapıldığında, müşteriler sanal mağazada dolaşabilecek.

Böylece raflardaki ürünler, gerçekte olduğu gibi görülebilecek. Hatta satın alma işlemi sepete atma yöntemiyle gerçekleşecek. Facebook’un da bu yapıya benzer bir alışveriş sistemi üzerinde çalıştığı tahmin ediliyor. Önümüzdeki birkaç yılda sanal gerçekliğe ayrılan bütçelerin daha da artacağı ve bu ürünlerin farklı sektördeki şirketler tarafından kullanılacağı tahmin ediliyor.