Anasayfa Haber AMOLED Ekranlar Artık Daha Ucuz

AMOLED Ekranlar Artık Daha Ucuz

Yılın ilk çeyreğinde yapılan araştırmalara göre, AMOLED ekranların üretim maliyeti LCD ekranlardan daha düşük.

Akıllı telefonlarda uzun bir süredir LCD ekran teknolojisi kullanılıyor. Son yıllarda birçok şirket AMOLED panellere yönelse de, üretim maliyetlerinin düşük olması birçok üreticinin LCD panelleri tercih etmesine sebep oluyordu. Ancak, son araştırmalara göre AMOLED panellerin üretimleri her yıl ucuzlamaya devam ediyor. Tahminler önümüzdeki senelerde maliyetlerin daha da düşeceği yönünde. Dolayısıyla birçok akıllı telefon üreticisi LCD panel yerine AMOLED panelleri kullanmaya başlayacak.

Geçen yılın son çeyreğinde AMOLED ekranın üretim maliyeti 17.10 dolar seviyesindeydi. Buna karşılık LCD ekran maliyeti ise 15.70 dolar olarak hesaplanıyordu. Ancak, bu yılın ilk çeyreğinde raporlara göre 5 inç Full HD (1920×1080 piksel) AMOLED ekranların maliyeti 14.30 dolar seviyesine kadar gerilemiş. Aynı kriterlere sahip LCD ekranların maliyeti ise 14.60 dolar.

AMOLED ekranlar teknolojik olarak LCD ekranların çok daha ilerisinde. Bu paneller enerji tasarrufu, yüksek kontrast ve renk doğruluğu gibi birçok farklı konuda avantaj sağlıyor. Maliyetlerin LCD ekran seviyesinin altına inmesiyle, AMOLED ekranları kullanacak üreticilerin sayısı artacak.