Anasayfa Haber Facebook, Yanlış Güvenlik Kontrolü İçin Özür Diledi

Facebook, Yanlış Güvenlik Kontrolü İçin Özür Diledi

Facebook, Pakistan’da yaşanan saldırı sonrasında farklı ülkelerdeki kullanıcılara giden güvenlik kontrolü mesajı için özür diledi.

Facebook, doğal afet ya da benzeri durumlarda etkilenen bölgedeki kullanıcılara mesaj gönderip, güvende olup olmadıklarını bildirmelerini istiyor. Bu sayede Facebook arkadaşlarınıza otomatik bildirim gidiyor ve çevreniz güvende olduğunuzu öğreniyor. Ankara’da yaşanan terör saldırısında da benzer şekilde yakındaki kullanıcılara bildirim gönderilmiş ve sağlık durumları hakkında bilgi verilmesi istenmişti.

Kısa süre önce Pakistan’ın doğusundaki Lahore kentinde lunaparkta yaşanan bir saldırı sebebiyle 69 kişi hayatını kaybetmiş ve 280 kişi yaralanmıştı. Facebook, bu patlama sonrasında yine “Güvenlik Kontrolü” özelliğini aktif hale getirdi. Ancak bu mesaj, bölgedeki kullanıcıların yanı sıra aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok Avrupa ülkesi ile Amerika ve İngiltere’deki kullanıcılara da gönderildi.

Yaşanan bu karmaşa sebebiyle Facebook ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal ağda ekran görüntüleriyle paylaşımlar yapıldı. Facebook ise yanlış bildirim giden kullanıcılardan özür dileyerek, sorunu çözmek için çalıştıklarını bildirdi.

Meraklılar İçin: