Anasayfa Haber Microsoft, Çin Pazarına Özel Windows 10 Tasarladı

Microsoft, Çin Pazarına Özel Windows 10 Tasarladı

Microsoft, Çin’in baskılarına dayanamadı ve Windows 10 işletim sisteminde istenen değişiklikleri yaptı.

Geçen yıl çıkan Windows 10 işletim sistemi, kısa zamanda önemli bir kitle kazandı. Ancak, Microsoft bu kitleyi daha da artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, bir süre önce otomatik güncelleştirmelerde Windows 10’u zorunlu hale getirmiş ve kullanıcıların en güncel Windows sürümüne yönelmesini istemişti.

Çin devleti bu baskılar neticesinde Microsoft’un en güncel Windows sürümünü kullanmak yerine, Windows XP’de kalmayı tercih ediyordu. Hatta Çin, Windows’ların güvensiz olduğunu vurgulamış ve XP sürümünü kopyalayarak devlet çalışanlarına dağıtmıştı.

Microsoft bu baskılar yüzünden Çin’e özel, daha güvenli bir Windows 10 oluşturdu. Windows 10 Specially-Provided Edition olarak adlandırılan yeni Windows 10 işletim sistemi, standart Windows 10’a oranla çok daha güvenli. Kullanıcıya yöneltilen kilit sorularla işlemler gerçekleştiren bu yeni Windows 10 sürümü, güvenlik kontrolü dahil hiçbir işlemi onay almadan yapamıyor.

Windows 10 Specially-Provided Edition’ın devletin işlettiği teknoloji ve savunma şirketi CETC ile ortaklaşa oluşturulduğunu da ekleyelim. Microsoft, böylece hükümetin isteklerini gerçekleştirerek yasal yollardan daha fazla kullanıcı elde etmeye ve korsan kullanımın da önünü almaya çalışıyor.