Anasayfa Haber Microsoft Redstone Bu Yaz Çıkıyor

Microsoft Redstone Bu Yaz Çıkıyor

Microsoft’un büyük Windows 10 güncellemesi Redstone, önümüzdeki yaz aylarında çıkacak.

Microsoft ABD’de düzenlediği Build Geliştiriciler Konferansı’nın açılış konuşmasında, kullanıcıların Windows 10 hakkında bir süredir merak ettiği soruları cevapladı. Geçen yaz yayınlanan işletim sistemi, bir yılda 270 milyon kullanıcıya ulaştı.

Bunun en önemli sebebi ise Microsoft’un işletim sistemi güncelleştirmesini ücretsiz hale getirmiş olması. Böylece Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları hiçbir ücret ödemeden sistemlerini Windows 10’a yükseltti. En çok merak edilen ayrıntılardan biri, işletim sisteminin güncelleme tarihi.

Konferansta, Windows 8’e göre çok daha hızlı yayılan ve daha büyük bir kitleye hitap edecek olan Windows 10’un büyük güncelleştirmesinin bu yaz yayınlanacağı açıklandı. Hatta en hızlı yayılan Windows işletim sisteminin Windows 10 olduğu da belirtiliyor. Ancak, ulaşılan bu rakam Microsoft için yeterli değil ve şirket bir milyar kişiyi hedefliyor. Şirket yönetimi farklı platformlardaki kullanıcıların da Windows 10’u denemesini istiyor.

Windows 10 için en büyük güncelleştirme olan Redstone bu yaz yayınlanacak. Güncelleştirme kapsamında işletim sistemindeki birçok hatanın giderileceği, yeni özelliklerin de sisteme ekleneceği biliniyor. Redstone güncelleştirmesi konferans sırasında sık sık yıl dönümü güncelleştirmesi şeklinde anıldı. Bu da aslında güncelleştirmenin Windows 10’un yayınlandığı Temmuz ayında çıkacağına işaret ediyor.