Anasayfa Makale WhatsApp Üzerinden PDF Belgesi Nasıl Gönderilir?

WhatsApp Üzerinden PDF Belgesi Nasıl Gönderilir?

WhatsApp’a geçen ay PDF belgesi gönderme özelliği eklendi. Birkaç adımda WhatsApp’tan kolayca belge gönderebilirsiniz.

Tüm platformlarda en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, sürekli yeni özelliklerle donatılıyor. Sesli mesaj, WhatsApp Web ve arama özellikleri eklenen uygulamaya geçtiğimiz ayın hemen başında belge paylaşımı da dahil edildi. Bu sayede artık PDF uzantılı dosyalar WhatsApp’tan kolayca gönderilebiliyor.

Son güncelleştirmeyle WhatsApp’a dahil edilen bu özellik hem Android, hem de iOS mobil işletim sisteminde aktif hale geldi. Böylece WhatsApp’taki fotoğraf, video, ses, kişi bilgisi ve konum bilgilerine ek olarak belge paylaşımı da mümkün oldu.

Güncel Sürüm Yüklenmeli

whatsapp

WhatsApp belge paylaşımı özelliği hem gönderici, hem de alıcının en güncel sürümü yüklemesi gerekiyor. Aksi takdirde alt seçenekler yardımıyla belge göndermeye çalıştığınızda karşı tarafın WhatsApp’ı güncellemesi gerektiği uyarısı çıkıyor.

Her iki tarafın da güncel sürüm kullandığını varsayarak devam ediyoruz.

WhatsApp’tan Belge Nasıl Gönderilir?

whatsapp

Belgeyi göndermek istediğiniz kişi ile sohbet bölümünü açın. Cihazınıza göre Android ya da iOS fark etmeksizin medya gönderme seçeneğine tıklayın.

whatsapp

Ardından karşınıza çıkan pencerede “Belge Paylaş” şıkkına tıklayın.

whatsapp

Bu sayede iCloud, Google Drive, Microsoft OneDrive ya da Dropbox üzerinden belgeyi seçin.

whatsapp

Ardından belgeyi gönder düğmesine tıklayarak belgeyi gönderin.

whatsapp

Hepsi bu kadar.

WhatsApp şimdilik sadece PDF türündeki belgelerin gönderilmesine imkan tanıyor. Ayrıca gönderilecek PDF belgelerinin büyüklüğü de 100 MB ile sınırlandırılmış.