Anasayfa Haber Microsoft, Xbox 1.5 Çıkarmayacak

Microsoft, Xbox 1.5 Çıkarmayacak

Microsoft yöneticilerinden Phil Spencer, bir ara geçiş modeli çıkarmayı düşünmediklerini bildirdi.

Sony, üç yıl önce PlayStation 4 konsolunu tanıtmış ve önemli bir satış başarısı yakalamıştı. Son birkaç haftadır şirketin yeni bir oyun konsolu üzerinde çalıştığı söylentileri de ortaya çıkmaya başladı. Sony cephesinden konuyla alakalı herhangi bir doğrulama yok. Ancak konuyla ilgili haberlerin artması PlayStation 4.5 ihtimalini güçlendirmeye devam ediyor.

Yeni konsolda, AMD’nin 14nm Zen APU mimarisinin kullanılabileceği söyleniyor. 4K çözünürlük desteklemesi beklenen PlayStation 4.5 modelindeki 14nm Zen APU’nun önemli bir performans artışı sağlayacağı tahmin ediliyor.

Microsoft’un Xbox bölümünün başındaki isim Phil Spencer, PlayStation 4.5 hakkında çıkan söylentileri değerlendirdi. Şu an Xbox One’ın donanım konusunda yeterli performansı sunduğunu belirten Spencer, Microsoft’un ara bir konsol yerine daha donanımlı yeni bir cihaz tasarlayacağını bildirdi.

Phil Spencer, Xbox One’ın donanımının güncellenmesi için şu an herhangi bir sebep olmadığını da açıklayarak, yeni konsolda köklü değişikler yapılacağını açıkladı. Microsoft, Xbox One’ın üzerine gelecek bir ara modeli yerine, tamamen yeni versiyon üzerinde çalışacak.