Anasayfa Haber PC Oyuncuları Windows 10 Tercih Ediyor

PC Oyuncuları Windows 10 Tercih Ediyor

Steam tarafından paylaşılan verilere göre, PC oyuncularının en fazla kullandığı işletim sistemi Windows 10.

Microsoft, geçen sene Temmuz’da Windows 10’u piyasaya çıkarmıştı. Aradan geçen dokuz aylık süreçte eski Windows kullanıcılarını sınırlandıran ve en yeni masaüstü işletim sistemini otomatik güncelleme haline getiren şirket, kısa sürede önemli bir kitleye erişti. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Build konferansında Windows 10’un toplamda 270 milyon sistemde kurulu olduğu belirtilmişti. 

Steam tarafından toplanan veriler ise en çok kullanılan işletim sisteminin Windows 10 olduğunu ortaya çıkarıyor. Bu da PC oyuncularının, en fazla tercih ettiği işletim sisteminin Windows 10 olduğunu gösteriyor. 64 bit Windows 10 Mart 2016 itibari ile en çok kullanılan Windows sürümlerinden biri olan Windows 7’yi de geride bırakarak listenin ilk sırasına yerleşti.

steam-windows10-1

Steam’de Mart 2016’yı kapsayan donanım ve yazılım anketinde Windows 10 bir önceki aya oranla kullanım oranını %2.96 seviyesinde artırmış. Bu artışla birlikte Windows 10’un kullanım oranı %36.97’ye yükselmiş. Son birkaç yıldır listenin en tepesinde bulunan Windows 7 ise %1.22’lik bir kayıpla ikinci sıraya gerilemiş. Windows 7’nin 64 bit sürümünün Steam oyuncuları tarafından kullanımı ise %32.99 seviyesinde.