Anasayfa Haber BlackBerry İki Yeni Android Telefon Çıkaracak

BlackBerry İki Yeni Android Telefon Çıkaracak

BlackBerry, bu sene Android işletim sistemli iki yeni orta seviye akıllı telefon daha tanıtabilir.

BBOS mobil işletim sistemiyle beklediğini bulamayan BlackBerry, Android’e yönelmiş ve hem fiziksel klavyeli, hem de dokunmatik ekranlı Priv modelini satışa çıkarmıştı. Üst seviyeye hitap eden bu akıllı telefonla da istediği satış rakamlarına ulaşamayan şirket, orta segmente yöneliyor. Söylentilere göre BlackBerry, bu sene iki yeni orta seviye akıllı telefonunu tanıtacak.

Şirketin CEO’su John Chen, BlackBerry Priv’in üst seviyeye hitap ettiği için beklenen satış rakamlarına ulaşılamadığını açıkladı. Bir röportaj sırasında verilen bu bilgi aslında BlackBerry’nin neden orta seviyeye yöneldiğini ortaya çıkarıyor. Yeni akıllı telefonlardan birinde yalnızca dokunmatik ekran yer alacak. Diğer modelde ise Priv’de olduğu gibi hem dokunmatik ekran, hem de fiziksel klavye bulunacak. Fiyatlandırmaların 400 dolar seviyesinde olması bekleniyor.

Yıllardır Android karşısında mücadele etmeye çalışan ve devamlı pazar payı yitiren BlackBerry, artık tam anlamıyla Android’e dönecek. Geçen yıl hedeflediği satış rakamını tutturamayan şirketin, bu sene yeni Android telefonlarla pastadan daha fazla pay alacağı düşünülüyor. BlackBerry, yine hedeflenen satış rakamlarının altında kalırsa donanımı bırakıp tamamen yazılıma odaklanabilir.