Anasayfa Haber Şehirler Sürücüsüz Otomobillere Hazır Değil

Şehirler Sürücüsüz Otomobillere Hazır Değil

Yapılan araştırmalar, şehirlerin henüz sürücüsüz otomobillere hazır olmadığını gösteriyor.

Sürücüsüz otomobiller ya da otonom araçlar, gün geçtikçe daha da önem kazanan bir konu. Başta Google olmak üzere birçok teknoloji şirketi ve otomobil üreticisi bu sektörle yakından ilgili. Ancak, yapılan araştırmalara göre şehirler henüz sürücüsüz otomobillere hazır değil.

Illinois Teknoloji Enstitüsü’nün yaptığı araştırmanın sonucu, şehirlerin sadece insanlar tarafından kullanılan otomobillere göre tasarlandığına işaret ediyor. Dolayısıyla şu aşamada otonom araçların şehirlerde çeşitli güvenlik problemleri ortaya çıkaracağı tahmin ediliyor.

Artık şehirler yeniden planlanırken dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biri de sürücüsüz otomobiller. Güvenlik problemlerinin ve kazaların önüne geçmek için şehirlerin bu tip araçların kullanımına uygun olması gerekiyor. Ayrıca hem teknoloji şirketleri, hem de otomobil üreticileri şehirlere en uygun modelleri tasarlamak zorunda.

Otonom araçlarla birlikte trafik kuralları önemli bir oranda esneyecek. Otomobiller birçok farklı sensör barındıracağı için çevreden gelen tehlikelere karşı her zaman tetikte olacak. Trafik ışıkları ve tabelaların birçoğu da bu yeni sistemle tarihe karışmış olacak. Ancak hiçbir ülkenin yakın gelecekte şehir planlamasında bu konuya yönelik yatırım yapacağı da düşünülmüyor.

Meraklılar İçin: