Anasayfa Haber Köylere 4.5G İçin Yeni Baz İstasyonları Kurulacak

Köylere 4.5G İçin Yeni Baz İstasyonları Kurulacak

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 3000’den fazla köye 4.5G internet erişimi için baz istasyonları kuracak.

1 Nisan itibariyle Türkiye’de kullanılmaya başlanan 4.5G, kısa sürede önemli bir kullanıcı kitlesine ulaştı. 4.5G ya da diğer adıyla LTE’nin ülkemizdeki kapsamı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın katkısıyla daha da genişleyecek. İstanbul, İzmir, Ankara gibi nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde 4.5G hizmetinden an itibariyle aktif olarak yararlanabiliyoruz.

Ancak, kırsal kesimlerde ve özellikle köylerde bu bağlantı hızına ulaşmak çok zor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kırsal kesimlerde de yüksek hızda mobil internet erişimi için yeni baz istasyonları kuruyor. Nüfusu 500’den az olan köylere kurulacak olan yeni baz istasyonlarından Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone aboneleri yararlanabilecek. Üç operatör de aynı baz istasyonlarından internet hizmeti sunacak.

Böylece, 500’den daha az nüfusu olan 3140 köy 4.5G internete erişebilecek. Bu bölgeler arasında şu ana kadar iletişim hizmetlerinin hiç gitmediği 799 köy var. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, üç yıl içinde bu bölgelere 4.5G interneti ulaştırmayı amaçlıyor. Yeni baz istasyonlarının kurulumu yakında ihalelere açılacak.

Meraklılar İçin: 4.5G Nedir? LTE-A ile İlgili Bilmeniz Gerekenler