Anasayfa Haber Intel, Binlerce Kişiyi İşten Çıkarabilir

Intel, Binlerce Kişiyi İşten Çıkarabilir

Intel

Intel’in yakın zamanda büyük bir işten çıkarma operasyonu gerçekleştireceği konuşuluyor.

İşlemci geliştirmede yıllardır aynı çalışma modelini tercih eden yarı iletken üreticisi Intel, geçen ay tick-tock sistemini sonlandıracağını açıklamış ve bunun yerine tick-tock-tock modelinin kullanılacağını belirtmişti. Tick-tock sistemindeki “tick”, yeni mimarisinin tasarlanmasına, “tock” ise mimarinin geliştirilmesine karşılık geliyor. Intel bu süreci ve döngüyü artık 2.5 yıla yayıyor ve tick-tock-tock sürecini temel alıyor.

Son haberlere göre şirket, büyük bir işten çıkarma operasyonu planlıyor. Hatta bu operasyonun, geçtiğimiz dönemlerdeki 1100 kişinin işten çıkarılmasından daha büyük olacağı da söyleniyor. İşten çıkarma sayıları elbette departmanlara göre farklılık gösterecek. Hatta işten çıkarma hacminin yüzdesel bazda iki haneli sayılara ulaşacağı da tahmin ediliyor.

Intel’in, gelecek hafta ilk çeyrekteki sonuçları paylaştıktan sonra bu işten çıkarma konusunda da bir açıklama yapacağı düşünülüyor. Geçen sene Aralık’ta toplam 107.300 personel barındıran şirketin, bilgisayar sevkiyatlarındaki gerileme sebebiyle bu tarz büyük bir işten çıkarma operasyonu planladığı belirtiliyor. Intel gelirinin büyük bir kısmını bilgisayar üreticilerinden sağlıyor. Bilgisayar pazarının daralmasıyla birlikte kazancı da önemli oranda gerilemiş.

Şimdilik konuyla alakalı Intel cephesinden gelen herhangi bir açıklama yok. Ancak, gelecek hafta mali çeyrek sonuçlarından sonra işten çıkarmayla ilgili de çeşitli açıklamaların yapılacağı öngörülüyor.

Önerilen Video: Intel Skylake Core i7-6700K İncelemesi

İlginizi Çekebilir: Telefon Ekran Değişimi Nasıl Yapılır?