Anasayfa Haber Windows İçin QuickTime Güncellemesi Gelmeyecek

Windows İçin QuickTime Güncellemesi Gelmeyecek

Apple, QuickTime’ın Windows versiyonu için artık güncelleme yayınlamayacağını açıkladı.

Microsoft ve Apple, eski işletim sistemleri ve uygulamalara desteği tamamen kesip, kullanıcıları yeni sistemlere ve yazılımlara geçiş için zorluyor. Bu kapsamda Microsoft, Windows XP ve Windows Vista için desteği kestiğini bildirmiş, kullanıcıların en kısa zamanda en güncel Windows sürümüne terfi etmesini istemişti.

Bu durum uygulama tarafında da gerçekleşebiliyor. Bunun en son örneği ise Apple’ın QuickTime uygulaması için geçerli. Şirket, QuickTime’ın Windows versiyonunun artık güncellenmeyeceğini açıklayarak, kullanıcıların uygulamayı silmesini istedi.

Güncellenmeyen her işletim sistemi ya da uygulama tehditlere karşı korunmuyor demektir. Güncel tehditlere karşı her daim tetikte olmak için en yeni işletim sistemleri ve uygulamaları kullanmak gerekiyor. Apple da Windows kullanıcılarına QuickTime’ın artık güncellenmeyeceğini ve güvenlik açıkları oluşabileceğini bildirdi.

windows-quicktime-kaldirmaHatta bu açıklamanın yapılmasının hemen ardından QuickTime’ın Windows versiyonunda iki açık ortaya çıktı. Apple, bu iki açık için de güncelleştirme yayınlamayacak. Mac’lerdeki QuickTime güncelleme sistemi ise aynı şekilde devam ediyor, yani bu işletim sistemi için herhangi bir sorun yok. Hatta Apple, Windows kullanıcıları için QuickTime kaldırma rehberi de hazırlamış.