Anasayfa Haber Nvidia GeForce GTX 1080 Fotoğrafı Sızdırıldı

Nvidia GeForce GTX 1080 Fotoğrafı Sızdırıldı

Pascal mimarili yeni GeForce GTX 1080 grafik kartının yeni bir fotoğrafı sızdırıldı.

Nvidia’nın yeni nesil Pascal mimarisinin kullanıldığı GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 1070 grafik kartlarıyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Nvidia’nın her iki yeni ekran kartında da GDDR5X bellekleri tercih edeceği ortaya çıkmıştı. GDDR5 belleklere göre %50 daha yüksek performans sergileyecek olan yeni GDDR5X belleklerle donatılacak yeni grafik kartlarının bu ay ya da gelecek tanıtılması bekleniyor.

Nvidia’dan gelen herhangi bir açıklama olmamasına karşın tahminler yeni ekran kartlarının Haziran’da satışa çıkabileceği yönünde. GP104 grafik işlemcisinin kullanılacağı yeni ekran kartlarının benchmark sonuçları da yine bir süre önce ortaya çıkmıştı. 

Nvidia’nın yeni nesil GeForce GTX 1080 modelinin ilk net görseli de sızdırıldı. Son kullanıcılara yönelik tasarlanan yeni ekran kartında dışta kullanılan kasanın gümüş ve siyah renkler içerdiği görülebiliyor. Ayrıca, soğutucu bölümü ise tamamen siyah malzemeyle kaplanmış.

Tahminlere göre GeForce GTX 1080’de değişen mimariye uygun olarak yeni bir NVTTM  soğutucusu kullanılacak. 16nm FinFet yöntemiyle TSMC tarafından üretilecek Pascal işlemciler, Watt başına sunulan performansı eskiye oranla iki katına çıkaracak. Böylece, şirketin şu ana kadar çıkarttığı en yüksek verimlilik sunan son kullanıcı ekran kartının GeForce GTX 1080 olacağını söyleyebiliriz.

Bellek tarafında ise, Micron’un yeni GDDR5X modüllerine yer verilecek. Ayrıca, SK Hynix’in HBM 2 belleklerinin de yeni Pascal kartlarda kullanılabileceği söyleniyor. HBM 2 belleklerin 1 TB/s bant genişliğine ulaşabildiğini de hatırlatalım. Yeni grafik kartlarının gelecek ay sonundaki Computex 2016 sırasında sahneye çıkarılabileceği de söylentiler arasında.