Anasayfa İş Acer Chromebook 14 For Work Ön İncelemesi

Acer Chromebook 14 For Work Ön İncelemesi

Acer Chromebook 14 Ön İncelemesi
Acer Chromebook 14 Ön İncelemesi

Acer Chromebook 14 ve Chromebook 14 for Work modellerini tanıttı. Ön inceleme videosunda sizlerle ilk izlenimlerimizi paylaşıyoruz…

Acer, New York’ta düzenlediği etkinlikte yeni ürünleri tanıttı. Technopat olarak pek çok farklı ürünü Dünya ile eş zamanlı olarak denedik ve sizler için ön inceleme videoları hazırladık.

Bu videomuzda yeni nesil bileşenler kullanan ve kurumsal müşteriler için özel olarak tasarlanan, dayanıklı ve taşınabilir Chromebook 14 modeline yakından bakıyoruz. Bununla birlikte esas fark oluşturan Chromebook 14 for Work’ün açıklanan detaylarını yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Öne çıkan özellikler:
• Geliştirilmiş performans için 6. nesil Intel Core işlemcili ilk Chromebook
• Kurumsal müşteriler için ilk Acer Chromebook for Work; kolay uygulama, yönetim, güvenlik ve destek
• Corning Gorilla Glass ile son derece dayanıklı ve çizilmeye karşı dirençli.
• A.B. D. askeri standart (MIL-STD 810G) testleri ile uyumludur, kurumsal ve ticari müşteriler için üstün güvenilirlik ve dayanıklılığı garanti eder.
• Opsiyonel USB Type-C bağlantı birimi Chromebook’ların çalışma istasyonu olarak bağlanabilirliğini geliştiriyor.

Acer ticari, resmi, küçük işletme sahibi ve kurumsal kullanıcıların zorlu taleplerini yerine getirmek için tasarlanan, dayanıklı, 6. nesil Intel Core işlemcilerden yararlanan Chromebook’u, yeni Chromebook 14 for Work’ü tanıttı.

Acer IT Ürünleri İş Birimi, Ticari ve Dönüştürülebilir Dizüstü Bilgisayarlar Genel Müdürü Jerry Hou şunları söyledi: “Ticari müşterilerimizin yeni Acer Chromebook 14 for Work’ü seçmeleri için pek çok sebep var. Birinci sınıf performansı ve dayanıklı tasarımı işletmelere üstün bir güvenilirlik ve düşük toplam satın alım maliyeti sunan güçlü ve esnek bir ürün sağlamaktadır. Ek olarak, Chromebook 14 for Work verimli bir şekilde kullanılıp yönetilebilirken, çalışanlar için de üstün güvenlik sağlar.

IT Yöneticileri için özellikler

Yeni Chromebook ticari, resmi, kurumsal ve küçük işletme müşterilerine ticari seviyede güvenlik, yönetilebilirlik ve dayanıklılık sağlar ve Google’ın Chrome for Work girişimiyle de uyumlu tasarlanmış bir bilgisayar..

Acer Chromebook 14 for Work’ün çeşitli kullanıcılar ve farklı ofis tiplerinde kullanılması ve yönetilmesi üzerinde özellikle durulmuş. IT yöneticileri için güncelleme yapma, uygulama yapılandırma, uzantı kullanma gibi işlemler kolaylaştırılmış. Ayrıca, Chromebook’lar firma çalışanlarını ve firma verilerini en yeni güvenlik protokolleri ve otomatik güncellemeler ile koruyabilir.

Web tabanlı Chrome Cihaz Yönetimi ağdaki tüm Chrome cihazlar çapında uygulamaları ve 200’ün üzerinde hareket tarzını uzaktan yönetme imkanı sunuyor.

Acer Chromebook 14 for Work 12 saate kadar pil ömrü vadediyor.

 

Kurumsal kullanımda önemli olan pil ömrüne dönersek 12 saaat vaadini daha detaylı açıklamak gerekiyor. HD ekranlı modellerde 12 saate kadar pil ömrü, Full HD modeller 10 saate kadar pil ömrü vadediliyor.

Standart ve loş ışıklı ortamlarda gelişmiş verimlilik için arkadan aydınlatmalı modeller olarak iki klavye seçeneği mevcuttur. Sıvı dökülmelerine karşı dirençli olan klavyesi 330 ml’ye kadar dökülmelere karşı koruma sağlıyor. Klavye ve dokunmatik yüzeyin altındaki oluk sistemi sıvıyı dahili bileşenlerden uzaklaştırmak için iki tahliye deliği aracılığıyla ve kasanın altından dışarıya atmak üzere tasarlanmış.

Chromebook 14 for Work 60 kilograma kadar aşağıya doğru baskıya ve 122 santimetreye kadar düşüşlere dirençli olacak şekilde test edilmiş.

MIL-STD 810G içerisinde 122 cm’den düşüş, yüksek sıcaklık, düşük sıcaklık, nemlilik, titreşim, yağmur, kum ve toz testleri yer alıyor.

Corning Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass, Gorilla İnovasyonları Direktörü Scott Forester şöyle konuştu: “Corning dünyanın ilk Vibrant Corning Gorilla Glass teknolojili dizüstü bilgisayarının lansmanını yapmak için Acer ile işbirliği yapmış olmaktan heyecan duymaktadır. Corning’in tescilli teknolojisiyle, Acer’ın kurumsal müşterileri artık Chromebook 14 for Work’ün üzerinde çok renkli, fotoğraf kalitesinde görseller ile bugün mevcut olan sınırlı chrome seçeneklerinin ötesine geçme fırsatına sahip olmuşlardır. Dahası, görseller Corning’in sektör lideri cam kapağına basıldığından, üzerine basıldıkları cam gibi dayanıklı, canlı ve güzel kalmaya devam edeceklerdir.”

Kompakt Bir Tasarımda Geniş Bir Ekran

Geniş 14 inç ekran tipik olarak 13 inç ekranlar için kullanılan bir kasaya uyacak şekilde tasarlanmıştır. Son derece dar olan kenarı dikkat çekiyor. Bilgisayar 1.45 kg ağırlığında ve 330.9 x 227 x 22.4 mm ölçülerinde.

Ekran seçenekleri: Full HD (1920 x 1080) veya HD (1366 x 768)

Kullanılan paneller 170 dereceye kadar geniş görüntüleme açısıu sunuyor. Chromebook 14 for Work’ün ekranı düşük yansıtmalı ve parlama yapmayan özellikleri ile ComfyView olarak adlandırılmış.
Grup video konferansları Acer Chromebook 14 for Work’ün 720p web kamerasında, 1280 x 720 çözünürlükte ve bunun yanında HD ses ve görüntü kayıt özelliği mevcut. Web kamerası yüksek dinamik aralıklı görüntülemenin yanı sıra geniş bir görüntüleme alanı, iki stereo hoparlör ve entegre bir dijital mikrofon barındırıyor.

Acer Chromebook 14 for Work Google Drive’da 100GB ücretsiz bulut depolama alanıyla dosyaları, belgeleri ve fotoğrafları güvenle korumak için entegre Güvenilir Platform Modülü çözümüne sahip.

Cihaz, her birine özel bir hesap şifresi verilerek kurum veya işletme içerisinde birden çok çalışan arasında bile paylaştırılabilir. Kullanıcılar aynı zamanda dosyalara çevrimdışı olarak erişebilir ve hatta Microsoft Office belgelerinin yanı sıra Google belgelerini de açabilir ve düzenleyebilirler.
Chromebook 14 for Work 5Gbps’e kadar hızlı veri, ses ve video dosya aktarımı sağlayan bir USB 3.0 Type-C bağlantı noktasına sahip. Ayrıca, bu bağlantı noktası Chromebook 14 for Work’ü şarj edebildiği için veya başka harici cihazları şarj etmek için Chromebook’un gücünü kullanabilir. Chromebook HDMI bağlantı noktası aracılığıyla harici bir ekranda video ve ses dosyaları paylaşmak için kullanılabilir.
2×2 MIMO teknolojili hızlı çift bantlı 802.11ac Wi-Fi ve Bluetooth 4.2 kablosuz bağlantı da mevcut.
Acer Chromebook 14 for Work, 32GB veya 16GB eMMC bellek veya 8GB, 4GB veya 2GB çift kanal LPDDR3 SDRAM olarak birçok yapılandırmada sunuluyor. Kurumsal bilgisayarlarda toplu alımlar yapıldığı için genellikle bu kurumsal ihtiyaçlar ve bütçeye göre belirleniyor.

Chromebook 14 for Work’ün kabiliyetlerini arttırmak için, kullanıcılar cihazı Acer USB-Type-C bağlantı birimine takarak yüksek hızlı video, ses ve veri aktarımı, birden çok ekrana ve diğer cihazlara aynı anda anında bağlantı, DisplayPort, HDMI, iki USB 3.1 Type-C bağlantı noktası ve üç USB 3.1 Type-A, mikrofon için bir ses girişi ve hoparlörler için bir ses çıkışından yararlanabiliyorlar.

Fiyatlandırma ve Temin Edilebilirlik

Acer Chromebook 14 for Work serisindeki (CP5-471) birçok model Mayıs ayında Acer yetkili satıcıları aracılığıyla Amerika Birleşik Devletleri’nde 349 $ ve EMEA’da 249 €’dan başlayan fiyatlarla sunulacak.