Anasayfa Haber Çevre Dostu Enerjiye Geçiş İçin 10 Yıl Yetecek

Çevre Dostu Enerjiye Geçiş İçin 10 Yıl Yetecek

Yapılan araştırmalara göre, fosil yakıtlardan kurtulup tamamen çevre dostu enerjiye yönelmek için gereken süre sadece 10 yıl.

Çevreci örgütler kömür, petrol ve doğal gaz gibi fosil yakıtlara ihtiyacın azalması için çalışmalarına devam ediyor. En eski fosil yakıt örneklerinden biri olan kömür bile hala kullanılmaya devam ediyor. Ancak, yapılan araştırmalara göre fosil yakıtları devre dışı bırakmak için gereken süre yalnızca 10 yıl. Yani fosil yakıtlardan kurtulup, doğrudan çevre dostu enerjiye yönelmek için gereken süre aslında bu kadar kısa.

Elbette yeşil enerjiye geçişte öncelikle fosil yakıtlardan kurtulmak için gerekli adımların atılması gerekiyor. Fosil yakıtlara ihtiyacın azalmasıyla yeşil enerji de daha fazla tercih edilecek. Her ne kadar bu geçiş çok zor gibi görünse de, Sussex Energy Group tarafından yayınlanan yeni rapora göre, bu geçiş yalnızca 10 yılda gerçekleştirilebiliyor.

Yeşil enerjiye geçişi hızlandıracak iki ana madde olduğu da belirtiliyor. Bunlardan biri elbette küresel ısınma. İnsanlık için büyük tehdit oluşturan küresel ısınmanın, yeşil enerjiyle birlikte önemli bir oranda azalacağı tahmin ediliyor.

Diğer madde ise günümüzdeki yeni teknolojiler. Yeni nesil teknolojilerle birlikte fosil yakıtlardan kurtulmanın daha kolay olacağı ifade ediliyor. Sussex Energy Group, yalnızca şirketlerin değil, bireysel sorumluluk bilinciyle her vatandaşın yeşil enerjiye geçişte önemli bir rol oynayacağını savunuyor. Böylece güneş, rüzgar ve jeotermal enerji daha da yaygın bir şekilde kullanılacak.