Anasayfa Haber Nvidia GeForce GTX 1060, Ek Güç Bağlantısına İhtiyaç Duymayabilir

Nvidia GeForce GTX 1060, Ek Güç Bağlantısına İhtiyaç Duymayabilir

GP106 grafik işlemcisinin kullanıldığı orta seviye Nvidia GeForce GTX 1060 ekran kartında, güç ihtiyacı doğrudan PCIe arabiriminden karşılanabilir.

Nvidia, uzunca bir süredir Pascal mimarili GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 1070 modelleri üzerinde çalışıyor. Şirket bu konuda pek açıklama yapmasa da, yeni kartların ayrıntıları ortaya çıktı. Hatta bir süre önce bu kartların çeşitli benchmark testleri de yayınlanmıştı. Son bilgilere göre, 16nm’lik FinFet mimarisiyle üretilen GeForce GTX 1060, herhangi bir ek güç bağlantısına gerek duymayacak.

Şu ana kadar çıkan birçok haberde yeni ekran kartının 8 pin güç bağlantısı kullanacağı belirtiliyordu. Ancak yeni söylentilere göre GeForce GTX 1080’in enerji tüketimi beklenenden daha az olacak. Bu da ekstra bir güç bağlantısına ihtiyaç duyulmayacağı anlamına geliyor.

Güç bağlantısı konusu, GP106 grafik işlemciyi kullanacak diğer ekran kartları için de geçerli. Bu ekran kartlarının 75 Watt’dan daha az enerji tüketeceği ve bunun da PCIe arabirimiyle karşılanabileceği söyleniyor.

Öte yandan, GeForce GTX 1060 ve GTX 1050 gibi orta seviyedeki ekran kartlarına güç verecek olan GP106 grafik işlemcisinin üretiminde bazı sıkıntılar yaşandığı da iddia ediliyor. Her ne kadar Nvidia bir açıklama yapmasa da, bu durum yeni ekran kartlarının çıkışını geciktirebilir.