Anasayfa Haber Tesla Model 3 Önsiparişleri Rekora Gidiyor

Tesla Model 3 Önsiparişleri Rekora Gidiyor

Duyurulduğu andan itibaren büyük ilgi gören Tesla’nın yeni elektrikli otomobili, hiç görülmemiş miktarda önsipariş aldı.

Elon Musk tarafından ay başında resmen tanıtılan ve önsiparişe açılan yeni Model 3 elektrikli otomobil, kimsenin beklemediği kadar büyük ilgi gördü. Daha bir ay dolmadan şirkete verilen önsipariş sayısının 400.000 rakamına ulaştığı bildirildi.

Tesla Model 3 satışa çıktığında 35.000 dolar giriş fiyatından sunulacak. Önsipariş vermek için ise 1.000 doları gözden çıkarmak gerekiyor. Halen tasarımcıları dışında kimsenin kullanmadığı bir otomobil için bu seviyede bir ilgi, otomotiv tarihinde pek görülmüş değil.

Tabii bir de Tesla’nın bu kadar aracı nasıl üretip, teslim edeceği sorusu var. Şirketin 2008 yılında resmen satışa başladığından beri ürettiği toplam araç sayısı 125.000 civarında. Model 3 üretimi ise en azından 2017 sonuna kadar başlamayacak.

Ancak Elon Musk bu konuda kötümser görünmüyor. Tesla’nın yapımı süren 5 milyar dolarlık dev fabrikasının üretimi girmesinin, işleri kolaylaştıracağını düşünüyor. Ancak yine de Tesla’nın siparişini aldığı araçları teslim etmesi bir kaç sene sürecek gibi görünüyor.