Anasayfa Haber Artık Steam’den Film Kiralamak Mümkün

Artık Steam’den Film Kiralamak Mümkün

Steam, Kanadalı film yapımcısı Lionsgate ortaklığında film kiralama hizmetini başlattı.

İnternet üzerinden içerik ve film kiralama servisleri pazar paylarını artırmaya devam ediyor. Dünya genelinde epey yaygın kullanılan bu sistem, ülkemizde de tercih edilmeye başlandı. Özellikle Netflix’in de Türkiye’de aktif olmasıyla film kiralama servislerine bir yenisi daha eklenmiş oldu.

Valve de benzer bir adım atarak, Steam’e film kiralama hizmetini ekliyor. Böylece Steam artık yalnızca oyun platformu değil, kiralama servisi olarak da hizmet verecek. Steam’de an itibariyle 100’den fazla film bulunuyor. Valve bu işe 1997’de Kanada’da kurulan film yapımcısı Lionsgate ile birlikte girdiğini de açıkladı.

Steam’de bulunan 100 filmden 11 tanesi ülkemizdeki kullanıcılar için de aktif. Popüler birçok yapımın yer aldığı film kategorisi, zamanla güncellenecek ve seçenekler artacak. Steam’den kiraladığınız filmleri 48 saat boyunca istediğiniz kadar izleyebilirsiniz. Ancak, kiralamayı yaptıktan 30 gün sonraya kadar mutlaka filmin en az bir kez izlenmiş olması gerekiyor.

steam-film-kiralama1Steam, zaten önemli bir oyuncu kitlesini elinde bulunduruyor ve film kiralama servisi de öncelikle bu kitleyi hedef alıyor. Zamanla yeni kullanıcıların da bu sistemden yararlanmak için Steam’i tercih edeceği tahmin ediliyor.

Filmlerin fiyatları 3.99 TL’den başlayarak 15 TL’ye kadar yükseliyor. Steam’deki kiralık filmlere buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Steam’e yakın zamanda eklenecek olan Bitcoin ödeme desteği, bu film kiralama servisinde de kullanılabilecek.