Anasayfa Video Steelseries Siberia 200 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Steelseries Siberia 200 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Steelseries Siberia 200 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi
Steelseries Siberia 200 Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Steelseries Sibera 200 oyuncu kulaklığı incelemesinde Siberia V2 efsanesinin geliştirilmiş modeline yakından bakıyoruz…

Siberia V2 modeli yenilenerek Siberia 200 olarak karşımıza çıkıyor. eSpor arenasında efsane olan ve V3 modelinden sonra kullanıcıların yoğun talebiyle geri gelen V2, kablo ve detaylarda geliştirmeler ile Siberia 200 adıyla tekrar piyasaya çıktı.

Peki ününü hakediyor mu? Oyuncu kulaklığı olarak oyunlardaki seslerde nasıl bir fark sunuyor? Önce tasarım, ergonomi detaylarına bakıyor, ardından oyunlarda test ediyor ve deneyimimizi sizlerle paylaşıyoruz. İyi seyirler dileriz.

00:10 – Siberia 200, Steelseries’ın en ünlü oyuncu kulaklığı olan Siberia V2’yi isteyen oyuncular için tasarlandı.
00:30 – Oyuncu kulaklıkları ve eSpor.
01:33 – Kutu üzerine ve tasarımına bakıyoruz.
02:33 – Kutudan çıkartıyoruz ve kutu içeriğine bakıyoruz.
03:03 – Siberia 200 kulaklığın tasarımına bakıyoruz.
03:28 – Üst iskelet.
04:09 – Süspansiyon sistemine yakından bakıyoruz.
04:46 – Tasarım detayları.
05:20 – 50 mm Neodymium sürücüler.
05:50 – Eğimli yapı.
06:27 – Kulaklık yastıklarına bakıyoruz. Protein derisi nedir?
Farklı markalar, farklı kullanıcı türleri için değişik materyaller kullanabilir. Steelseries Siberia 200 protein derisi kaplı yastıklara sahip ve 7 farklı renk seçeneği var.
07:36 – Kablonun birleşim noktasına yakından bakıyoruz.
08:13 – Mikrofona yakından bakıyoruz. Kulaklığın içerisine çekilebiliyor.
09:10 – Kulaklığın çevre detayları.
09:20 – Kafa bandının kumaşı.
09:27 – Teknik detaylar.
09:40 – Kablo detayları.
10:00 – Kulaklık ve mikrofon bağlantıları.
10:15 – Dörtlü adaptör.
10:40 – Bu kulaklık konsollarla ve cep telefonu ile kullanılabilir mi? Nasıl kullanılır?
11:03 – Mikrofon ve ses kontrol kumandası.
11:17 – MSI GL62 ile test ediyoruz. Mikrofondan Shadowplay ile oyun içi kayıt yaptık. Oyun sesi olmadan salt mikrofon sesini burada ayırt edebilirsiniz.
Dış sesleri çok fazla almasa da Recep’in burada sesini hafif bir şekilde duyabilirsiniz.
Hissing yani hıslama sesine karşı bir filtre kullanmadık ancak Nahimic ses sisteminde mikrofon ayarı ile bunu azaltabilirsiniz. Kullandığınız sistemin ses kartının parazit yalıtımı ve yazılımı burada etkili.
12:30 – Kulaklığı kafamıza taktığımızda ya da boynumuza astığımızda neler oluyor.
13:10 – Sonuç değerlendirme.

steelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopat-7steelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopat-2steelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopat-3steelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopat-6steelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopat-5steelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopatsteelseries-siberia-200-oyuncu-kulakliği-inceleme-technopat-4
Artılar: Oyunlarda mükemmel yön ayırt etme imkanı ve ayak sesi takibi, kafanın üst kısmına baskı yapmayan süspansiyon sistemi, içeri çekilip kapatılabilen mikrofon, kutu içeriğinden çıkan adaptör, şık ve eSpor kültürüne uygun tasarım, yazılımlarda hazır profiller.
Eksiler: Kablolar örgülü değil, yüz ve kafa genişliği arttıkça kulaklığın yan baskısı artıyor, kutu içeriğinde turnuvalara giderken kullanılacak bir taşıma çantası ya da kılıfı olabilirdi.

Sonuç itibariyle Siberia 200 bilgisayara takıp bir FPS açtığınızda neden Siberia serisinin oyuncular tarafından çok sevildiğini size hemen duyuruyor.

Seslerin yönlerini ve farkını mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Counter Strike Global Offensive haricinde pek çok oyun ile test ettik ancak CS:Go oynarken deneyimizin bir kısmını ve mikrofon kaydını videomuzda zaten izlediniz.

Çimen, tahta, beton gibi zeminlerde yürüyen ayak sesleri, mesafe, hız gibi detayları üzerinde düşünmeden çok iyi hissederek içgüdüsel tepkiler verebiliyorsunuz. Turnuvalarda, rekabetçi oyunlarda kesinlikle avantaj sunuyor. Multiplayer sevemeyenler için de çok iyi, atmosferik oyunlarda, çevresel seslere önem veren yapımlarda ve özellikle korku oyunlarında tercih edilmeli.

Oyun haricinde videolarda ve müziklerde de çok iyi bir ses kalitesi sunuyor, fiyatının çok üzerindeki kulaklıklarla yarışacak, farklı aralıklarda dengeli ve aralıkların birbirine geçmediği, net bir şekilde ayrıldığı bir ses deneyimi yaşadık.

Ergonomik olarak yukarıdan kafanın tepesine çok bastırmıyor, daha ziyade yanlardan orta derece bastırarak ağırlığı dağıtıyor. Mikrofonu elbette bir yaka mikrofonu ya da stüdyo mikrofonu kalitesinde, ses seviyesinde değil. Maç içi konuşmalar için ise gayet uygun. Daha ötesinde kayıt yapacaksanız ses kartına, yazılımına, filtrelere iş düşüyor.

Türkiye’de 300 TL civarına satılan Siberia 200 Editör’ün Seçimi ödülünü sonuna kadar hakeden bir oyuncu kulaklığı.

Editörün Seçimiİncelemeyi yayınladığımız sıralarda Steelseries bizimle bir de indirim kodu paylaştı. Biz de sizinle burada paylaşıyoruz.

Steelseries Teknosa indirim kodunu alışveriş ekranında girerseniz, Sadece Steelseries Siberia 200 modelinde 44.85 TL indirimden 31 Mayıs tarihine kadar yararlanabilirsiniz.

İndirim kodu: PRSB200TEKNSA

steelseries-siberia-200-teknosa-indirim-kodu