Anasayfa Haber Yeni BlackBerry Android Telefonlar Bu Sene Duyurulabilir

Yeni BlackBerry Android Telefonlar Bu Sene Duyurulabilir

BlackBerry, yeni orta seviye iki Android telefonunu yılın ikinci yarısında tanıtabilir.

BBOS mobil işletim sistemli akıllı telefonlarıyla beklediği satış başarısını elde edemeyen BlackBerry, çözümü Android’e geçişte buldu. Kanadalı şirket, ilk Androidli modeli Priv’de dokunmatik ekran ve fiziksel klavyeyi buluşturmuştu. Priv’in satışa çıkmasından sonra beklediği sonucu alamayan ve maddi kayıp yaşayan BlackBerry, Android üzerinden devam etmeye hazırlanıyor.

Şirket CEO’su John Chen, Priv’in üst seviyeye hitap ettiği için yüksek satış rakamları elde edemediğini savunmuştu.  BlackBerry’nin iki yeni orta seviye Android telefonu da bu nedenle geliştirdiği ortaya çıkmıştı. Yeni modeller Hamburg ve Roma kod adlarıyla anılıyor. BlackBerry’nin klasik fiziksel klavyesi, Hamburg kod adlı modelde yer almayacak gibi görünüyor.

blackberry-hamburgHer ne kadar ayrıntılar belli olmasa da, görselden yola çıkarak Hamburg modelinde alüminyum kasaya yer verileceğini söyleyebiliriz. Ekran kenar çıtalarının gayet ince tasarlandığı bu modelde, ekranın hemen alt kısmında geniş bir hoparlör bulunuyor. Fiziksel tuşların ise, solda güç ve sağda ise ses kontrolü şeklinde tasarlandığı görülebiliyor.

blackberry-romaRoma modelinde fiziksel bir klavye de yer alıyor. Görselden, ön kamera ve hoparlör gibi ayrıntılar anlaşılabiliyor. Yılın ikinci yarısında bu modellerin duyurusunun yapılacağı tahmin ediliyor. Fiyatların da 400 dolar civarında olması bekleniyor. BlackBerry cephesinde söylentilerin yoğunlaşması, yeni Android akıllı telefonların yakında satışa çıkabileceği ihtimalini kuvvetlendiriyor.